Erdoğan, Romanlarla buluştuğu gün Başbakanlık'taki 7. yılını tamamladı
İnönü 12, Mendere 10 yıl aralıksız bu görevi yürütmüştü.
‘Muhtar bile olamaz’ dediler 7 yıl oldu
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Roman Buluşması’nda yaptığı konuşmada “14 Mart’ın önemine değindi. Çelik, 14 Mart tarihinin iki açıdan çok önemli olduğunu, birincisinin 7 yıl önce ’muhtar bile olamaz’ denilen Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mart 2003’de Başbakanlık koltuğuna oturduğunu ifade ederek, ikincisinin de yüzyıllardır dışlanan, görmezlikten gelinen, ön yargılarla bakılan Roman vatandaşlar için adeta yeniden bir doğum günü olduğunu söyledi. Romanlar’ın çektikleri tüm sıkıntılara rağmen devletin uzattığı ele Türkiye’nin her yerinden koşup geldiklerini dile getiren Çelik, şöyle dedi: ”Bugün Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, siz Roman kardeşlerimizin sorunlarını görüşmek ve çözüm bulmak amacıyla sizlerle bir arada. Herkes bilsin ki biz burada laf olsun diye bir araya gelmedik.”
Roman açılımı
Foto galeri için tıklayın
Uzun süre görevde kalan 3. başbakan
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 yıllık süreyi tamamlayarak ‘kesintisiz en uzun süre görevde kalan’ 3. Başbakan oldu. Erdoğan, yasağı kaldırılıp yenilenen Siirt seçimleriyle Meclis’e girdikten sonra 14 Mart 2003’te kurduğu 59. Hükümet’ten bu yana 7 yılı tamamladı. Erdoğan, görev süresinin uzunluğu açısından İsmet İnönü ve Adnan Menderes’ten sonra kesintisiz en uzun süre Başbakanlık yapan siyasetçi oldu.
* İsmet İnönü: Toplam 16 yıl 4 ayla en uzun süre görev yapan Başbakan. İnönü, 10 hükümetin Başbakanlığını yaptı.
* Süleyman Demirel: Toplam 10 yıl 10 ayla en uzun sürede ikinci Başbakan. 7 hükümetin Başbakanlığını yapan Demirel, 5.5 yıl kesintisiz görev yaptı.
* Adnan Menderes: 1950-1960 yılları arasında 5 ayrı hükümette toplam 10 yıl 5 gün süreyle kesintisiz Başbakanlık yaptı.
* Turgut Özal: 12 Eylül’den sonra Cumhurbaşkanı seçilene kadar 2 ayrı hükümet kurup kesintisiz ve toplam olarak 5 yıl 11 ay süre Başbakanlık yaptı.
www.istanbulhaber.com.tr
İSTANBUL HABER AJANSI
Başbakan Erdoğan, Demirel ve Özal'ı geçti

Erdoğan Başbakanlığı kesintisiz en uzun sürdüren siyasiler klasmanında İnönü ve Menderes'ten sonra 3. sıraya oturdu.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan CHP'ye ‘Arınma’ mesajı!Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı videolu mesajda CHP’nin 'Emanet' olduğunu vurgulayıp 'Arınma' ve 'İç Muhasebe' ifadelerini kullandı. Açıklamalarda Parti içi süreçlere ve Yargı tartışmalarına doğrudan değinilmemesi dikkat çekti.
Erdoğan: “Bu yolda sabırla yürümeyi sürdürürüm”AKP Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tek başıma kalsam dâhi 'Bu yol hak yoludur, dönmek bilmez yürürüm' der, bu yolda sabırla yürümeyi sürdürürüm" dedi.
Veli Gündüz Şahin: “CHP’yi bırakıp bir yere gitmem”Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, AKP’ye geçeceği yönündeki iddiaları sert sözlerle yalanladı. Şahin, “Ben omurgası sağlam bir CHP’liyim. Güneşe göre, güce göre siyaset yapmam” dedi.
1 İl, 13 İlçe Teşkilatı daha feshedildi: MHP!MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin Isparta İl Teşkilatı ile 13 İlçe Teşkilat organlarının feshedildiğini, Isparta İl Başkanlığı görevine Osman Gülay'ın atandığını açıkladı.
Filiz Gencan'dan 'AKP' iddiasına yanıt!CHP'li Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, AKP'ye geçeceğine dair ortaya çıkan söylentilere "Biz buradayız. Geri adım atmıyoruz" ifadeleriyle yanıt verdi.
Ali Babacan: “Ülkeyi, CHP'ye bırakmak istemiyoruz”DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "At imzayı düşür şu enflasyonu" dedi. CHP'den AKP'ye geçişlere dair Babacan, "Kendi iç sıkıntıları ile uğraşan Ana Muhalefete de bu ülkeyi bırakmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
DÜN|BU HAFTA|BU AY
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
































