• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Hangi yalanını düzelteyim Mübariz!

Recep Canpolat

FETÖ/PDY Terör Örgütü yapılanmasına, yardım ve yataklıktan 5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanan Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, önceki gün Birgün Gazetesi'nden Timur Soykan'a röportaj verdi.

Mehmet Ağar, Sezgin Baran Korkmaz, ve Levon Termendzyan ile olan ilişkilerini açıkladığı röportajın bir bölümünde ise, Levon Termendzyan'ın oğlu George Termendzyan ile birlikte Kaliforniya'da kurdukları PALMALİ USA LLC isimli şirketteki ortaklığını inkar ederken, araya da Deniz Haber Ajansı'nı sıkıştırmayı unutmadı!..

"Palmali USA LLC belgelerini ilk Recep Canpolat yayınladı" diyen Gurbanoğlu, kendisinden reklam istediğimizi ve reklam vermediğinden dolayı kasıtlı olarak haber yaptığımızı iddia etti.

Mübariz Gurbanoğlu'nun yalan ve iftiralarla bezeştirdiği açıklamalarında, bize salvolar sallarken, Sezgin Baran Korkmaz, Mehmet Ağar ve Levon Termendzyan ile birlikte yer aldığı fotoğraflardan çıkmak istediğini ise Timur Soykan'a anlattı.

Aynı röportaj da Ermeni asıllı Levon Termendzyan'ın ABD Hazinesini dolandırdığı paraları aktardığı Sezgin Baran Korkmaz'a ait şirketlerden, aldığı milyonlarca dolar kredilerden bahsetmeyen Mübariz Gurbanoğlu, Ermeni olduğu için kara listeye aldığı Levon Termendzyan ile Mehmet Ağar'ın merhum gelini Batısabah Ağar'ın cenazesine beraber gittiğini açıklayamadı.

Hatta, merhum Batısabah Ağar'ın tedavi olduğu dönemde, Levon Termendzyan ile Amerikan Hastanesine birlikte ziyarette bulunduğunu söyleyemeyen Gurbanoğlu, Levon Termendzyan'ı "Ermenistan'da Cumhurbaşkanı Adayım Aslan bey" diye tanıttığından ise hiç bahsetmedi.

Buyurun hep birlikte Timur Soykan'a verdiği röportajın Deniz Haber Ajansı ve bizimle ilgili bölümünü birlikte okuyalım...

timur_soykan_buyuk_1.jpg

MÜBARİZ'İN HANGİ YALANINI DÜZELTEYİM! 

Adamın biri Kurban'ın nasıl hasıl olduğu ve Müslümanların bir ibadeti haline geldiği konuyu anlatırken;

"Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a dua etmiş ve ’Yarabbim bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim’ demiş... Dua tutmuş; Davut, kızının adını Ayşe koymuş... Gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş. Hz. Davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken Azrail gökten bir keçiyle çıkagelmiş ve ’Kızı bırak, al bu keçiyi kurban et’ demiş..."

Dinleyenlerden biri dayanamamış:

"Yahu bunun neresini düzelteyim... Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil koç olacaktı!"

Yukarıda ifade ettiğim, Kurban kıstası gibi Mübariz Gurbanoğlu'nun, hangi açıklamasını düzelteyim?

Mübariz Gurbanoğlu'nun, Timur Soykan'a verdiği aynı röportajda, "Kızıl Ordu’dayken Afganistan’da görev yaptığınız doğru mu? sorusuna "Evet, 1980’lerde genç bir subayken görev yaptım. Savaşı gördüm, Afganistan’ın acısını gördüm. Şimdi orası için çok üzülüyorum" demesi YUH ARTIK denecek türden... 1968 doğumlu Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun 1979'da başlayan Afgan-Sovyet Savaşı'nda 12 yaşında iken Sovyet Kızıl Ordu'sun da subay olarak göreve başladığı anlamı taşıyan ifadesi, komedi ötesi, psikiyatrik bir vaka olarak önümüzde duruyor.

Ayrıca Sovyet Kızıl Ordu'da Yüzbaşı olarak göreve başlama yaşının, en erken 28 olduğunu belirtelim. Sovyet-Afgan Savaşını bitiş tarihinin 1989 olduğuna göre, Gurbanoğlu'nun savaş bittiğinde 21 yaşında olduğunu da kayıtlara geçirelim.

Önce İsmail Saymaz'a daha sonra  Timur Soykan'a verdiği röportajlar da, yalanları ve iftiralarını okudukça, Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun kesinlikle tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünmeye başladım.

MERHUM ŞADAN KALKAVAN BANA RİCA ETTİ!

Timur Soykan'a yaptığı açıklamada, "2009 yılında bir arkadaşım ricası üzerine Recep Canpolat’ın yanıma gelmesini kabul ettim." demiş.

Tarih yanlış... Reklam konusu ise koca bir yalan!... Olayı kısaca anlatayım. Ağustos-2011 yılında, Palmali Denizcilik'e inşa edilen M/T GOBUSTAN isimli gemi, Beşiktaş Tersanesi'nde denize indirildi. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende, Gurbanoğlu'nun ikinci eşi Ulviye Gasımova ve oğlu, denize inen geminin kurdelesini kesmişti.

O dönem, nikahlı eşi Tamara Gurbanoğlu, Mubariz Gurbanoğlu'na boşanma davası açmıştı. Bu haberi yayınladığımızda, geminin indirilme töreninde "İmam Nikahlı Eşi" ifadesini kullanmamızdan dolayı, merhum Şadan Kalkavan beni aramıştı.

Merhum Şadan Kalkavan, "Recep evladım, Mubariz beni arayıp duruyor. Gobustan gemisi haberinde imam nikahlı eşi sözünden dolayı üzülmüş. O bölümü haberden çıkarman mümkünse, memnun olurum. Ayrıca Mübariz seninle görüşmek istiyor" dedi. Şadan Ağabey'in ricası üzerine, ben de haberdeki, o bölümü çıkardım.

Yaklaşık 3 ay sonra Mübariz Gurbanoğlu'nun asistanı beni aradı ve ilk görüşmemiz, Kasım- 2011 gerçekleşti. Şirketine ilk gittiğimde, avukatı Muhammed Tokgöz'de görüşme odasında bulunuyordu. 5 dakikalık görüşmede "İmam Nikahı" konusu gündeme gelince çirkin bir ifadeyle "Recep bey seni takdir ediyorum ancak hangi O... Çocuğu sana bu bilgiyi verdi?" sorusu üzerine, oturduğum koltuktan kalkarak, "Konuşma üslubunu bilmeyenlerle muhatap olmam" diyerek binayı terk ettim. Mübariz Gurbanoğlu'nun Timur Soykan'a verdiği röportajda ifade ettiği "2009 yılında bir arkadaşım ricası üzerine" dediği mevzu, bundan ibaret.

Arkadaşımın ricası dediği kişi merhum Şadan Kalkavan'dı. Görüşmek isteyen ben değil, bizzat Mubariz Gurbanoğlu'ydu. O görüşme 5 dakika sürdü. Ne reklam, ne de başka bir konu konuşuldu. Palmali Denizcilik Şirketi'nin o dönem avukatı Muhammed Tokgöz, namuslu ve şerefli biriyse, benim şahidimdir.

Öte yandan, Palmali USA LLC ile ilgili belgeleri Gurbanoğlu'nun ifade ettiği gibi ilk olarak biz yayınlamadık. Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun Ermeni asıllı George Termendzyan ile olan ortaklık belgelerini ilk kez Azerbaycan basınında yer aldı. Biz o bilgiler üzerine yaptığımız araştırmalar sonucunda, Deniz Haber Ajansı'nda yayınladık.

İTİBAR SUİKASTIN, BİZE İŞLEMEZ MÜBARİZ!

Birgün Gazetesi'nden Timur Soykan'a verdiği röportajda, Deniz Haber Ajansı ve şahsıma yönelik iftiralarda bulunan Mübariz Gurbanoğlu, ABD Salt Lake City Federal Mahkemesi'nde görülen davada, Levon Termendzyan ile bizzat yaptığım görüşmenin detaylarını, "Ermeni Diasporası'nın" komplosu olarak niteledi.

Aynı röportaj da Mübariz Gurbanoğlu, Kaliforniya'da kurulan Palmali USA LLC Şirketi'nden haberi olmadığını belirtirken, 2016'da kurulan şirketin Levon Termendzyan ve Jacop Kingston'a yapılan FBI operasyonundan 3 ay sonra 8 Mart 2019 tarihinde kapatıldığı kayıtlarda olmasına rağmen, "Kurulduktan 9 ay sonra haberim oldu ve kapattırdım" demesi, çelişkisini ortaya koyuyor.

Özellikle, Palmali USA LLC'nin kuruluş döneminde bizzat Gurbanoğlu'nun avukatlarına hazırlatılan şirket tüzüğünü, özel bir kargo şirketi tarafından Kaliforniya'ya gönderdiği belgeler karşısında, "Tu Kaka" diye nitelediği Ermeni asıllı Levon Termendzyan ile akçeli ilişkisi hakkında ne söyleyeceği ise merak ediliyor.

&                    &                    &

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun aşağıdaki sorulara cevap vereceğini umut ediyorum...

1 - Sayın Gurbanoğlu, hasbel-kader beni gazeteci kabul edersen, bir kaç soru soracağım....

Rusya'da yerleşik, FETÖ yapılanması okulları olarak kamuoyuna yansıyan, International Atlantic School Şirketi'nin Yönetim Kurulu'nda bulundunuz mu? Ayrıca bu şirketin Yönetim Kurulu'nda Akın İpek, Ahmet Hamdi Vural, Fettah Tamimce ve Harun Tokak ile birlikte görev yaptınız mı?

2 - Sayın Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Atlantic Gruop adına Özbekistan Cumhuriyeti sınırları içerisinde yeni FETÖ Eğitim Kurumları ve şirketler açmak amacıyla, Kazakistan vatandaşı 1986 doğumlu Almat Zhailaubayev'i, Beşiktaş 35. Noterliği marifetiyle vekil tayin ettiniz mi? Ayrıca Özbekistan'da FETÖ Okulları Yönetcisi olarak vekalet verdiniz mi?

3 - Sayın Mübariz Gurbanoğlu, FETÖ yapılanmasının Rusya imamı olarak bilinen firari Ahmet Hamdi Vural, Rusya'da yerleşik Palmali Rostov LLC Şirketi'nde direktör olarak çalışıyor muydu? Ahmet Hamdi Vural'a oturma izni almak için, şirketinizin kadrolu personeli olarak gösterdiniz mi?

4 - Ermeni asıllı Levon Termendzyan'ın ve Sezgin Baran Korkmaz'ın ortak olduğu finans şirketi Blaine firmasından Palmali Holding veya iştirak şirketleri adına 25 milyon dolara yakın kredi kullandınız mı? Ermenileri sevmem derken, neden Ermeni asıllı birinden kredi adı altında ticari işlem gerçekleştirdiniz? 
 

5 - Timur Soykan'a yaptığınız açıklamada, "Recep Canpolat'ı sevmedim, gönderdim!" diye ifade kullanırken, Recep Canpolat'ın Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı Deniz Haber Ajansı'nın 2017 yılında organize ettiği Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'nde "MİNNETTARIM" diyerek "Tanker İşletmeciliği Ödülü'nü" bizzat törene gelerek neden aldınız?

&                    &                    &   

Vereceğin cevaplar için şimdiden teşekkür ederim!!!

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim