• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun FETÖ ile ilişkisi belgelendi

Recep Canpolat

Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun FETÖ üyeliği ve iltisakı iddiasıyla, 15 Mart 2020 tarihinde gözaltına alınması ve 17 Mart 2020 tarihinde tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilmesi, denizcilik sektöründe de çok konuşulmaya başladı.

Palmali’nin patronunun FETÖ Terör Örgütü’ne finansı ve iltisakı ilgili bir çok iddia olmasına rağmen, bugüne kadar üzerine pek toz kondurulmamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma ile birlikte, yoğun bir araştırma ve irdeleme sürecine girildi.

Bu süreçte elde edilen bilgi ve belgeler, yenilir yutulur türden değil. Palmali Holding’in petrol taşımaları ve oradan elde ettiği gelirlerin bir bölümünü, Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun bu kirli yapıya aktardığını ortaya koydu.

27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, Mübariz Gurbanoğlu'nun FETÖ yapılanmasının Rusya İmamı 'Saffet' kod adlı, Ahmet Hamdi Vural ile birlikte, Rusya’daki okulların merkezi konumunda bulunan Atlantic International School’un yönetim kurulunda olması, bu yapı ile içli-dışlı olduğunun en büyük göstergesi durumda.

FETÖ Terör Örgütü’nün Rusya İmamı Ahmet Hamdi Vural’a aktarılan milyonlarca dolar, bizzat Palmali Holding’in binasında, Gurbanoğlu tarafından elden teslim edilirken, bu paralar Palmali Air’e ait özel uçakla Ahmet Hamdi Vural tarafından Moskova’ya götürüldüğü de biliniyor.

AHMET HAMDİ VURAL KİMDİR?

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun yakın çalışma arkadaşı, Ahmet Hamdi Vural ile ilgili okuyucularımızı bilgilendirmekte fayda var. FETÖ Terör Örgütü’nün Rusya İmamı Ahmet Hamdi Vural, bölgedeki FETÖ okullarını organize etmekle birlikte, finansman aktarımı konusunda bu kirli yapının üst düzey yöneticiliğini de üsleniyor.

Şu anda Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından aranılanlar listesinde bulunan, SAFFET kod adlı firari Ahmet Hamdi Vural, Rusya’da oturma izni almak için bizzat Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun, Rusya Federasyonu Yabancılar Şubesine kefil olduğu ve o dönem Palmali Holding’in iştiraki olan Palmali Rostov LLC Şirketi’nde direktör olarak atandığı biliniyor. Ayrıca Palmali Holding’in personeli olan Ahmet Hamdi Vural'ın maaşı Palmali Holding tarafından ödeniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, FETÖ okullarının Rusya Federasyonu sınırları içinde bir istihbarat merkezi ve CIA’nin çalışma alanı haline geldiği, iddiasıyla kapatmasından önce hülle yoluyla İngiltere merkezli bir fona satıldığı ve bu organizasyonu Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun da yönetim kurulduğu bulunduğu Atlantic International School tarafından yapıldığı kayıtlarda yer alıyor.

FETÖ yapılanmasının Rusya İmamı Ahmet Hamdi Vural’ın Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun maaşlı personeli olarak Palmali Rostov LLC Şirketi’nde Direktör olarak çalıştığı ise Rusya Çalışma Bakanlığı kayıtlarında bulunuyor.

FETULLAH GÜLEN’İN TESTİSLERİ!..

Öte yandan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun FETÖ lideri ile olan yakın ilişkileri, skandal ötesi bir konuma yükseldiği ortaya çıktı. Fetullah Gülen’in yumurtalık torbasında (varikosel) meydana gelen rahatsızlığının tedavisini, bizzat Gurbanoğlu’nun organize ettiği de öğrenildi.

Palmali Holding’in iştiraki Palmali Air Şirketi’nin mülkiyetinde bulunan, TC-MMG kuyruk çağrı numaralı DASSAULT marka uzun mesafe özel uçağın, yumurtalık ve hipertansiyon rahatsızlığı bulunan terör örgütü lideri Fetullah Gülen’i tedavisi için tahsis ettiği biliniyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaytlarında, Palmali Air’in mülkiyetinde olan TC-MMG çağrı kodlu özel uçağın, Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ile birlikte, şu anda Hürriyet Gazetesi’nin Başyazarı, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nu Pensilvanya’ya götürdüğü ifade ediliyor

FETÖ elebaşının tedavisi için Palmali’ye ait özel uçakla Pensillvanya’ya giden Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, tedavi sürecinde Chestnut Camp’ta kaldığı ve FETÖ yapılanması tarafından, Gurbanoğlu ile birlikte el üstünde tutulduğu belirtiliyor.

Hipertansiyon ve Diyabet konusunda uzman olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun, yumartalık torbası rahatsızlıkları konusunda da uzman olduğu, bu ziyaret ile birlikte öğrenmiş oluyoruz.

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun, FETÖ liderine şahsi uçağıyla, özel doktor götürmesi ve tedavi ettirmesi, aralarındaki ilişkinin ve samimiyetin boyutlarını ortaya koyarken, Fetullah Gülen’in, Gurbanoğlu’na örgüt ritüeli olarak, hediye vermesi Pensilvanya ziyaretini önemli hale getiriyor.

Terör örgütü lideri Fetullah Gülen, Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na bir “takkesi ve pijamasını” hediye etmesi, Pensilvanya ziyaretinin anektodu olarak ortaya çıkıyor.

Hocaefendisine (!) olan bağlılığını ortaya koyan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun, cezaevinde iken sosyal medya hesabından “FETÖ ŞEREFSİZİ” diye nitelediği, FETÖ liderinin, takkesi ve pijamasını Palmali Holding binasının girişinde bulunan Denizcilik Müzesi'nde  “HOCAEFENDİ HAZRETLERİNİN HEDİYESİDİR” diye sergilediğini de not olarak düşmek gerekir.

feto_hastane_buyuk.jpg

MÜBARİZ GURBANOĞLU’NA ÖZEL SORULAR

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun, FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklandıktan sonra, avukatları aracılığıyla sosyal medyadan yaptığı açıklamalar dikkat çekiyor…

Cezaevinde tutuklu olmasına rağmen, sosyal medyayı yoğun ve işlevsel olarak kullanan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu; benim sorularıma da rahatlıkla cevap vereceğini düşünüyorum…

1 – Sayın Gurbanoğlu; Sosyal medya hesaplarınızdan yaptığınız açıklamalarda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile alakanızın olmadığınızı söylüyorsunuz. Fetullah Gülen’in testislerinin tedavisi için özel uçak tahsis ettiniz mi?

2 – Yumurtalıklarında varikosel tanısı konulan Fetullah Gülen’in tedavisi için Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nu Pensilvanya’ya götürdünüz mü? Gülen’in testislerinin tedavisi için Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’na bir ücret ödediniz mi? Ödediyseniz bu rakamı açıklayabilir misiniz?

3 – Öte yandan sizin talimatınızla, vekilleriniz veya temsilcileriniz yaptıkları açıklamalarda,  “Mübariz serbest bırakılmazsa, Palmali Holding’te çalışan 40 bin çalışan işsiz kalacak” diyerek kamuoyunda bir algı oluşturmaya çalıştıklarını gözlemliyorum. Palmali Holding’in mülkiyetinde ve işletmesinde 21 adet küçük tonajlı nehir gemisi olmasına rağmen, iddia ettiğiniz 40 bin personeli nerede istihdam ediyorsunuz?

4 – Gemi adamları ve karada çalışan beyaz yakalılar dahil, tüm yeryüzünde Palmali Holding iştirakı şirketlerde toplam 700 personeli olduğu bilgisine ulaştım. 40 bin rakamını nereden çıkarıyorsunuz? Çalıştığını iddia ettiğiniz kalan 39 bin 300 personelinin maaşını nasıl ve nereden ödüyorsunuz?

5 – FETÖ elebaşı Gülen’den hediye olarak aldığınız “TAKKE ve PİJAMA”yı, Holding binasının girişinde bulunan müzede, neden sergilediniz?

6 – Palmali Holding’in Denizcilik Müzesi olarak tabir edilen giriş kattaki holde sergilenen TAKKE ve PİJAMA’nın sergi rahlesine “HOCAEFENDİ HAZRETLERİNİN HEDİYESİDİR” ibaresini neden koydunuz? Ayrıca bu sergileme eylemi, hangi inancın kutsallığında bulunuyor? Lütfen açıklar mısınız?

7 - Cezaevine girdiğiniz gün, tutuklanmayı protesto etmek amacıyla "Açlık Grevine" gireceğinizi açıkladınız. Ancak 7 gün sonra başlattığınız açlık grevini sonlandırdınız... Bu tür açlık grevlerinin "ÖRGÜT EYLEMİ" olduğunu biliyor musunuz? Örgütten aldığınız talimat üzerine mi Açlık Grevine başlayıp, yine örgütün talimatıyla mı, bu eylemi sonlandırdınız?

&          &          &

Sayın Gurbanoğlu’na daha onlarca sorum var. Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun bu sorulara cevap vereceğini ve çekincelerimizi ortadan kaldıracağına inanıyorum!..

Bir de 8'nci soruyu sorarak bu yazıyı sonlandırayım.

8 -  Sayın Mübariz Mansimov Gurbanoğlu; 15 Temmuz Hain Darbe girişiminin başarısız olacağını anladığınız anda, 16 Temmuz sabahı, apar-topar özel teknenizle hangi Yunan Adasına kaçtınız? Bu soruda "kaçtınız" kelimesi biraz ağır kaçtı!. Düzeltiyorum. Hangi Yunan Adası'na seyahat ettiniz? 

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'ndan cevapları bekliyorum...

Sevgiyle Kalın...

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim