• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Yalıkavak Marina, Sedat Peker'in iddiaları ve Mehmet Ağar!

Recep Canpolat

Son günlerde Sedat Peker'in açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AKP Elazığ milletvekili Tolga Ağar ile ilgili iddiaları, Serhat Albayrak ile ilgili sözleri gündemi meşgul ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a küfür edilmesiyle ilgili, AKP eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın karakol da, kendi avukatı tarafından dövülmesiyle ilgili söylemleri, siyaset kazanını yoğun bir şekilde kaynatacağını ortaya koyuyor.

Özellikle, Serhat Albayrak'a yönelik, "Ben sizin namusunuzu korudum, Yengenin annesine yapılan hakareti ben temizledim. Emine Erdoğan'a hakaret eden milletvekilini karakolda, kemiklerini ben kırdırdım" sözleri, Cumnhurbaşkanı Erdoğan'ı çok rahatsız ettiği ifade ediliyor. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ı makamına çağırarak, "Ne pahasına olursa olsun, o şahsı buraya getireceksiniz" dediği ise yüksek sesle kulislerde konuşuluyor.

Öte yandan Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, AKP eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaran'ın dövülmesiyle ilgili isteğin, isim belirtmeden AKP eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından verildiğine işaret ediyor. Pelikancıların başı olarak nitelediği Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın eşi Süheyl Ögüt'ün, yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, kendisine bir gazeteciyi gönderdiğini de iddia ediyor.

Sektörel yayıncılık yaptığımızdan dolayı Sedat Peker'in açıklamalarında Yalıkavak Marina ile ilgili ifade ettiği, "Mehmet Ağar'ın, Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nu FETÖ'cü ilan edip, milyar dolarlık Yalıkavak Palmarina'ya çöktü" iddialarını, açığa kavuştumakta fayda olacağını düşünüyorum.

CEFİ KAMHİ'DEN 42 MİLYON DOLARA SATIN ALINDI

Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, 2011 yılında Cefi Kamhi’nin sahibi olduğu Port Bodrum Yalıkavak Marina'yı 42 milyon dolara satın alarak, ismini Palmarina olarak değiştirdi. Mubariz Mansimov Gurbanoğlu tarafından Akdeniz çanağının en lüks marinası haline gelen Palmarina, aynı yıl içerisinde yüzde 50'si, Singapur merkezli RSR Holding'e satıldı. Yani Palmarina'nın yüzde 50'si Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun olurken, yüzde 50'si ise Singapur merkezli RSR Holding'in üzerine geçmişti.

Uzun süredir ekonomik sıkıntıda bulunan Palmali Holding, Palmarina'nın satışı konusunda iç ve dış piyasa oyuncularıyla görüşmeler yapmaya başladı. Palmali Holding'in bankalara olan borçlarından dolayı Marina da bulunan yüzde 50 hisse payını satmak amacıyla piyasada alıcı aramaya başladı. Koç Holding ve Doğuş Holding ile görüşmeler yapıldı. Ancak, Mubariz Manismov Gurbanoğlu kendi hissesini, en yüksek teklifi veren ve hali hazırda yüzde 50 hisseye sahip olan ortağı RSR Holding'e, satmaya karar verdi.

Palmali ve RSR Holding arasında yapılan görüşmeler sonucunda Yalıkavak Palmarina'nın değerinin yaklaşık 220 milyon dolar olduğu anlaşıldı. Ayrıca marinanın 100 milyon dolara yakın bankalara ve piyasaya borçları olduğu ortaya çıktı. Yapılan anlaşma sonucu Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun yüzde 50 ortak olduğu Palmarina'daki payı, Sinagapur merkezli RSR Holding'e sattı. 

MEHMET AĞAR'IN YALIKAVAK MARİNA'DAKİ POZİSYONU!

Singapur merkezli RSR Holding, Palmarina'daki Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun yüzde 50 hissesini satın aldıktan sonra, marinanın ismini Yalıkavak Bodrum Marina olarak değiştirdi.

Daha önce Palmali Holding patronu Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun şirketinde, bir bilen, ağabey, danışman statüsünde bulunan Mehmet Ağar, Bodrum Yalıkavak Marina'nın satışından sonra da, görevine devam etti.

Singapur merkezli RSR Holding ise Mehmet Ağar'ı profesyonel olarak Yalıkavak Bodrum Marina'nın Yönetim Kurulu'na, daha sonra ise Marina'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirdi.

SEDAT PEKER'İN "AĞAR MARİNA'YA ÇÖKTÜ" İDDİALARI!

Sedat Peker'in "Mehmet Ağar milyar dolarlık marinaya çöktü" iddiaları, yukarıda belirtiğim detaylarda, görüldüğü gibi gerçeği yansıtmıyor. Birincisi Yalıkavak Bodrum Marina'nın değeri, ortalama 200 milyon dolar civarında. İkincisi Mehmet Ağar, Yalıkavak Bodrum Marina'nın Yönetim Kurulu Başkanı olması, marinanın sahibi anlamı taşımıyor. Mehmet Ağar, Yalıkavak Bodrum Marina'nın profesyonel bir yöneticisi konumunda... Marina'nın gerçek sahibi Singapur merkezli RSR Holding...

Açık kaynaklarda olan bu bilgilere rağmen, Sedat Peker'in Bodrum Yalıkavak Marina ile ilgili altı boş iddiaları üzerinde tepinenlere, Ticaret Sicil Gazetesi'ne bakmalarını tavsiye ediyorum. Resmi kaynaklar, yukarıda ifade ettiğim bilgileri doğrulayacaktır. 

Sevgi ile kalın...

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim