• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Sıkıntı Büyük

Aykut Elmas

Hemen konuya giricem fakat söylemeden geçemeyeceğim en önemli husus, burada okuyacağınız herşey "BENCE" mantığıyla yazılmıştır, bilesiniz.
Yani diyorum ki, cümleleri - betimleme ve tahlilleri okurken genel yargılardan kaçının.  "Ona göre öyle" deyip, geçin.

Daha da açıklamam gerekirse; Çok da şey yapmamak lazım diyebiliriz.

Neyse mevzuya dalıyorum...

Hocam bizi mahveden o siyah kutu varya gerçi şimdi kağıt kadar ince plazmalar çıktı, o işte.
Kimisi " muhteşem bi icat"  kimisi " aptal kutusu " diyor ona. Televizyondan bahsediyorum. Ben aptal kutusu düşüncesini benimsemişlerdenim.  Neden mi? Sizi asosyal yaptığından, ailenizle iletişim kopukluğu yaşattığından ya da gözünüzü bozduğundan değil abicim.

Anlatıyorum;

Ben 1991'de doğdum ve benim büyüme evremdeki programlardan bahsedicem. Açıyosun Sihirli Annem'e denk geliyosun. Vuhuu aile içi hoşgörü, dayanışma ve anlayışlardan bahsediliyor. Sonra kanal değiştiriyorsun, sırf çocukların önünde tartışmayalım diye "mutfaaak" diyen aileleri izliyosun. Sonra o dizi de bitiyor diğer kanalları zaplıyorsun.

Dur! Bi saniye, sanırım muhteşem eğitim-öğretim konulu diziye denk geldin. Evet, sonra izlemeye başlıyorsun. Okuluna Ferrari'siyle gelen çocuğun, burslu okuyan çocukla rekabetine denk geliyorsun dimi ? Sanırsın 81'ilin her özel kolejinde çocuklar aynı durumları yaşıyor. Ve sonunda hep burslular kazanıyor. Evet evet, kesin öyle.

Ben son 6 senedir televizyon diye bir şey izlemiyorum abicim. Ben onların senaryo olduğunu elbette biliyorum. Ama 10-16 yaş aralığındaki gençler, işin senaryo olan kısmını mı benimsiyor, yoksa içerikteki yaşanan durumları mı örnek alıyor ? Sizce o çocuklar "abi adamlar ne senaryo yazmış" mı diyor yoksa "adam okula ferrariyle gidiyo oğlum?" cümlesini mi kuruyor ? Bi düşünün... Dizinin başlangıcında "burada izleyeceğiniz karakterler ve olaylar tamamen hayal ürünüdür" yazısı hiçbir şeye yetmiyor bizim ülkemizde a dostlar. Televizyonun bu samimiyetsizliği yerine ekrana bakan gözlerim bozulsa, hatta kör olsa daha iyi. Umarım bi çaresini buluruz, kimden umuyorsam artık?!

Yaş 23! Bence yolun yarısı eder...

Saygılarımla....

NOT:
Aykut Elmas İstanbul Haber'de!

Artık sosyal içerikli yazılarımı köşemden takip edebilirsiniz.... 

Twitter: https://twitter.com/Vinenolog
Web TV: http://aykutelmas.web.tv/
Instagram : http://instagram.com/vinematik

Yorumlar
Ece Turdan
13 Ekim 2014 Pazartesi 14:06
14:06
aykut ne de güzel yazmışsın ellerine sağlık bu arada bücür cadıyı da unutmamak gerek.... :)
178.162.199.158
Yazarın Diğer Yazıları
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim