• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

"Arkadaş, portakal suyunu da içmemiş!"

Recep Canpolat

Tarih: 19 Ocak 2015. 

Yer: Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı. 

Bakanlar Kurulu, saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak. 

Bakanlar Kurulu üyeleri, Milli Güvenlik Kurulu Salonu'nda, hazır ve nazır bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nu bekliyor.

Saat 12.00, olmasına rağmen Bakanlar Kurulu hala toplanamadı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu izole edilmiş bir odada görüşme yapıyor. Yaklaşık bir saat süren Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından, Bakanların beklediği salonda uğultu bir anda kesiliyor ve kapı açılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu saat 12:15'de salona giriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyeleri ile tek tek tokalaşırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yüzü asık bir şekilde Milli Güvenlik Kurulu Salonu'nda bulunan oval masadaki koltuğuna oturuyor.

19 Ocak 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Başkanlığı'nda Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı, yaklaşık 9,5 saat sürüyor.

"ARKADAŞ PORTAKAL SUYUNU DA İÇMEMİŞ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bakanlar Kurulu'nda verdiği fotoğraf, Türk basınında ve sosyal medyada yoğun bir şekilde tartışılmasına rağmen, Ahmet Davutoğlu'nun yüzünün neden asıldığı, bir türlü açığa çıkmadı.

Ankara'da kulislerden aldığım bilgi ve AKP kulislerinde konuşulan iddia, Ahmet Davutoğlu'nun yüzünün asılmasının sebebinin, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında yapılan görüşme olduğu iddia edildi.

19 Ocak tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın, Aralık - 2014'de basına yansıyan"Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda 5 Ocak 2015'de toplanacak" açıklamasının ardından, Başbakan Davutoğlu'nun Binali Yıldırım'ı eleştirmesi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Binali Yıldırım'ı kastederek "Hiçbir sıfat taşımayan birinin, Hükümet 5 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanacak demesi yanlış” sözü yüzünden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu sert bir şekilde uyardığı öğrenildi.

Dokuz buçuk saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Milli Güvenlik Kurulu Salonu'nda Mücahit Aslan'a dönerek, yüksek sesle Başbakan Davutoğlu'nu kastederek, "Arkadaş portakal suyunu da içmemiş" demesi, Erdoğan-Davutoğlu arasında iplerin iyice gerildiğinin işareti olarak yorumlandı.

DAVUTOĞLU'NU İŞBAŞINA GETİRDİK, GÖREV VERDİK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında iplerin gerilmesinde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın açıklamalarıyle gün yüzüne çıktı. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın AKP İzmir Karabağlar ilçe kongresinde yaptığı konuşmada "Yeni Türkiye’nin yeni yol güzergahında nöbet değişiminde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nu iş başına getirdik, görev verdik. İlk etapta 2015 seçimlerinde Ak Parti’yi bir adım öteye taşımak, ikinci hedefimiz 2023 hedefini yerine getirmek" diye konuşması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Binali Yıldırım üzerinden Başbakan Davutoğlu'na, aba altından sopa göstermesinin en önemli göstergesi olduğu, Ankara'da yoğun bir şekilde konuşulmaya devam ediyor.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinin, Ahmet Davutoğlu'nun rüştünü ispat edeceği seçim olması beklenirken, AKP Milletvekili aday listesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlanacağı iddiası ise Ahmet Davutoğlu'nun en büyük çıkmazı olarak önümüzde duracak gibi...

Bakıp, göreceğiz...

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim