Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Ankara Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen özel programda 81 ilden gelen gençler ve milli sporcularla bir araya geldi. Samimi bir atmosferde geçen buluşmaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak arasında yaşanan "Dünya Kupası" diyaloğu damga vurdu.
BAKAN "SÜRPRİZ" DEDİ, ERDOĞAN MÜDAHALE ETTİ
Programda söz alan bir öğrencinin, A Milli Futbol Takımı'nın 24 yıl aradan sonra katılacağı Dünya Kupası'ndaki şansını sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, değerlendirme yapması için sözü Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a bıraktı. Rakiplerin durumunu analiz eden Bakan Bak, "İspanya iyi durumda, Arjantin var, Fransa var ama biz sürpriz yapabiliriz" ifadelerini kullandı. Bakan Bak'ın bu sözleri üzerine araya giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddialı ve inançlı olunması gerektiği vurgulayarak anında müdahale etti.
"KAZANACAĞIZ DİYECEKSİN..."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sürpriz yapabiliriz deme!" uyarısı üzerine Bakan Bak, sözlerini "Yani başarırız…" şeklinde düzeltmeye çalıştı. Ancak Erdoğan duruşundan taviz vermeyerek, "Kazanacağız diyeceksin…" çıkışında bulundu. Cumhurbaşkanı'nın bu inanç dolu uyarısının ardından Bakan Bak, "Kazanacağız efendim, tamam" diyerek sözlerini tamamladı. Salondaki gençler ve sporcular tarafından tebessüm ve alkışlarla karşılanan bu anlar, sosyal medyada da kısa sürede en çok konuşulan videolar arasına girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın devamında gençlerin her alanda yanında olmaya devam edeceklerini belirterek milli sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.













































