• BIST 12433.5
  • Altın 6889.01
  • Dolar 43.4871
  • Euro 51.2719
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C

Özgür Özel: “Layığını bulacaksın iftiracı!”

Özgür Özel: “Layığını bulacaksın iftiracı!”
Kahramanmaraş'ta düzenlenen CHP Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Lideri Özgür Özel, İhlas Holding Genel Müdürü ve TGRT Genel Müdürü Ahmet Mücahit Ören'e yüklendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremin açtığı yaralardan hükümete; Epstein belgeleri üzerindense İhlas Holding Genel Müdür Ahmet Mücahit Ören'e yüklendi. Özel, Ören için, "Şimdi bütün yaz boyunca olmayan uçağı bizim yapan, bize kiralayan, içinde kızlarla bilmem ne oldu haberlerini yaptıran, iftira attıran, kul hakkına giren şimdi Epstein belgesine girmiş paralıyor kendini. Layığını bulacaksın iftiracı" diye çıkıştı. Sözlerinin devamında konuyu yine Epstein belgelerinde adı geçen Fettah Tamince'nin Rixos Otellerine getiren Özel, "Geçen sene bu kişinin otelinde, Antalya'da bir çocuğun -turizm okuyor otelde çalışırken- oradaki bir çocuğun babası 14 yıldır bağırıyor: Burak Oğraş için. 'Oğlum görmemesi gereken bir şey gördü, oğlumu tepeden boş havuza attılar' diyorlar. Adam buna inanıyor" dedi. CHP, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünün haftasındaki grup toplantısını depremin merkez üssü Kahramanmaraş'taki Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenledi.

DEPREM VERGİLERİ

Bu haftayı depremden etkilenen illerde geçirmeyi kararlaştırdıklarını belirten Özel, depremin AKP'nin iktidardaki 21. yılında meydana geldiğine dikkat çekerek hükümeti, depreme hazırlıklı olmamakla eleştirdi. Şu an Özel Tüketim Vergisi ismiyle anılan deprem vergisinin 26 yıldır yürürlükte olduğunu söyleyen Özel, son 21 yılda 3 trilyon TL toplandığını belirtti. Özel, "Depremi duyduk, sabahın 9’unda mesaj çektik. İlk bulduğunuz vasıtayla deprem bölgesine gidin, nerede olduğunuzu bildirin diye. 120 milletvekiliyle ertesi gün görev dağılımını yapmış sahadaydık" diye devam etti. 99 Depremi'nde 37 helikopter, 12 general, 1392 subay, 33 bin 199 erbaş ve erle sahaya inildiğini belirten Özel, hayatını kaybedenler hariç askerlerin enkaz altından 10 bin 528 vatandaşı çıkarıp kurtardığını, bu sayının son depremde ise yalnızca 327 olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: Bizim bugünkü depremde 53537 kişi öldü, o gün 1999 depreminde 18000 kişi öldü. 18000 kişi ölmüş 10000 kişi kurtarmışlar, 53000 kişinin öldüğü yerde 300 kişi kurtarmışlar.

"ERDOĞAN BENİMLE MARAŞ'TA GEZEBİLİR Mİ?"

Deprem konutlarının ilk yıl tüm Türkiye'de yüzde 2.7, ikinci yıl yüzde 30, üçüncü yıl ise yüzde 70'inin tamamlandığını söyleyen Özel, konteynerlerde yaşayan 270 bin kişi olduğunu vurguladı. "Deprem bölgesinde işler yolunda molunda değil" diyen Özel, "Benimle birlikte Maraş'ta gezebilir mi Erdoğan? Asla gezemez" ifadelerini kullandı.

Asbest sorununun ilerde büyük sağlık sorunlarına yol açacağını söyleyen Özel, şöyle devam etti:

1 Mart itibarıyla KOSGEB’den esnafa verilen 400 bin lira ile 700 bin lira arası paraları geriye istiyorlar. ‘Ödemezsen icraya koyarız’ diyorlar ve faiz istiyorlar. Bunun için Kahramanmaraş’tan sesleniyorum; hem deprem konutlarından faiz alınmayacağını -mümkünse hiç para alma-, hem mücbir sebebin uzatılacağını, hem KOSGEB kredilerinin ya affedileceğini ya da faizsiz yıllar sonraya erteleneceğini, esnaftan teminat şartını ve ‘borcu yoktur’ kâğıdını kaldırın kardeşim. Diğer yandan aynı sorun çiftçide var. Bağ-Kur prim borcu olan çiftçilere tohum almak için, gübre almak için, mazot almak için para lazım. Ziraat Bankası’na gidiyor ‘borcu yoktur’ kâğıdı getir, Halk Bankası’na gidiyor ‘borcu yoktur’ kâğıdı getir. Geçmişte 1 kilo buğday satıp 1 litre mazot alanlar; bugün 6 kilo buğday satıp 1 litre mazot alamıyor, perişan olmuş durumda, hâlâ daha onlardan bugün ‘borcu yoktur’ kâğıtları isteniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisini deprem bölgesine gitmemekle eleştiren Özel, "Grup başkanvekili ve grup başkanı olarak 26 kez, genel başkan olduktan sonra 23 kez, toplam 49 kez gitmişim. Dün 50. deprem ili ziyareti Osmaniye’deydim, 51. olarak Gaziantep’teydim, aha 52. deprem bölgesi ziyaretinde huzurunuzdayım" dedi. Özel, sözlerine, "9 bin 638 araçla buradaydık. 28 bin 521 personelimizle on deprem ilindeydik. 7 bin 200 tır, dört uçak, altı gemiyle gıdadan sağlık malzemelerine, çadırdan sobaya kadar her türlü yardımı bölgeye ulaştırdık. Toplamda CHP'nin yönettiği belediyelerden 155 mobil mutfak, 163 ikram aracı, 18 mobil fırın, 3 milyona yakın battaniye, 266 bin ısıtıcı ve soba, 2220 jeneratör, 4 milyon 600 bin hijyen paketi, 50 bin çadır, 1810 konteyner gelmiş" diye devam etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim