• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

İbrahim Kalın'dan 'Sinan Oğan' açıklaması: Görüşme olmadı

İbrahim Kalın'dan 'Sinan Oğan' açıklaması: Görüşme olmadı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "Oy farkının kapanacağını düşünmüyorum" diyen Kalın, Sinan Oğan'la ilgili açıklama da yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın'ın açıklamaları şöyle:

"İkinci tur bizim için daha kolay olacak. Oy farkı çok açık şekilde ortada. Oy farkının kapanacağını düşünmüyorum. 5 puan fark var. 2.5 milyona yakın oy farkı var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi. Kendi oylarımızı koruduğumuz gibi ikinci turda bunun üzerine yenileri ilave edilecektir.

Birkaç sebepten dolayı, bir defa güven ve istikrar ortamının devam etmesi noktasında Türk milletinin 49,5'u cumhurbaşkanımıza oy verdi. Türkiye yüzyılı perspektifi çerçevesinde bu desteğini devam ettireceği görülüyor.

SİNAN OĞAN'IN OYLARI

Sinan Oğan'ın 5 puanlık oyu nereye gider tartışmaları da devam ediyor. Bu 5.17'lik kitle bütün halinde şu tarafa veya bu tarafa gider demek aceleci bir tavır olur. O kitlede muhtemelen kendi değerlendirmelerinde bulunacak.

Tabii ki Sinan Bey değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi. Bu doğal. Net bir şey de koydu ortaya. Terörle arasına mesafe koyması bizim için önceliktir dedi. Bütün bu hususları da dikkate aldığımız zaman ikinci turun bizim açımızdan daha kolay olacağını düşünüyoruz. Ama bunu derken de hiçbir şekilde rehavete kapılmadan çalışmaya devam edeceğiz.

"SİNAN OĞAN'LA BİR GÖRÜŞME OLMADI"

Sinan Oğan'ın devletin bekasına vurgusunu biliyoruz. Devletin bekası üzerinde bir pazarlık söz konusu olamaz.

DEPREMZEDELERLE İLGİLİ SÖYLEMLER

Cumhurbaşkanımızı tercih eden vatandaşı tahkir etmek doğru değil.

ANKET ŞİRKETLERİNİN TAHMİNLERİ

Anket sonuçları masaya yatırılması gereken bir konu. HDP'yi yüzde 10 üzerinde tutma çabası vardı. Anket şirketleri MHP ve HDP'nin oy oranları konusunda çok yanıldı.

"MİLLETE SÖYLEYECEK SÖZLERİ KALMADI"

Millet İttifakı'nın kuruluş çerçevesi ve zemini çok sorunlu ve sıkıntılı bir zemindi. 'Ne olursa olsun Tayyip Erdoğan'ı gönderelim' ana fikri etrafında oluşmuş bir ittifak. Karşıtlık üzerine kurduğunuz bütün ittifaklar ve kimlikler eninde sonunda sıkıntıya girmeye mahkumdur.

Karşıtlık siyaseti nedeniyle millete söyleyecek sözleri kalmadı. Siyasi olarak işleri zor, bu yapıyı nasıl ayakta tutacaklar belli değil.

"DIŞ BASIN ETKİLEMEYE ÇALIŞTI"

14 Mayıs öncesi dış basın seçim sonuçlarını etkilemeye çalıştı. Partizan şekilde bir tarafı destekleme çabasına girdiler. The Economist bize karşı tavır aldı."

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim