Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "AKP'nin, Karadeniz gazı ve Gabar’daki petrolün bir kısım gelirlerini, vatandaşın faturalarına indirim olarak yansıtmak yerine, yabancı finans kuruluşları üzerinden sattığını tespit ettik. AKP'nin, 'sukuk ihracı' yaptık diyerek duyurduğu, ancak aslında yurt dışından borç almak için sattığı Türkiye’nin 5 yıllık gaz ve petrol gelirlerindeki söz konusu tutar: 1 Milyar Dolar! Ayrıca TPAO, bu vadeli borcu geri öderken, yabancı şirketlere yüzde 6,30 oranında bir ilave tutarı da ödemeyi garanti ediyor. Bu oran, piyasadaki mevcut borçlanma faizlerinden de yüksek bir yük getiriyor. AKP, göz göre göre TPAO’nun gelirlerini yabancı şirketlere satıyor. Bu satışa da utanmadan ihracat diyor. Buradan anlaşılıyor ki: bu dev borçlanmanın tüm faturasını yine vatandaş ödeyecek! Vatandaşın doğalgaz, elektrik ve akaryakıt faturalarına yeni zamlar gelecek".
Deniz Yavuzyılmaz: "Petrolün bir kısmı yabancılara satıldı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, iktidarın Karadeniz gazı ve Gabar’daki petrol gelirlerinin bir bölümünü "Sukuk İhracı" adı altında yabancı finans kuruluşlarına sattığını iddia etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Deniz Yavuzyılmaz: "Petrolün bir kısmı yabancılara satıldı"CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, iktidarın Karadeniz gazı ve Gabar’daki petrol gelirlerinin bir bölümünü "Sukuk İhracı" adı altında yabancı finans kuruluşlarına sattığını iddia etti.
Özgür Özel’den ‘Akın Gürlek' ve 'Mesut Özarslan’ açıklaması!CHP Lideri Özgür Özel, Eylül 2026'da 81 ilde sandık görevlileri için seçim tatbikatı yapılacağını söyledi. Ayrıca Özel, 'Akın Gürlek' ve 'Mesut Özarslan' hakkında açıklamalarda da bulundu.
İYİ Parti’de istifa: Mehmet Tolga Akalın!İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultay'ında Genel Başkan Adayı olan Mehmet Tolga Akalın, partisinin kuruluş amaçlarından uzaklaştığını ifade ederek partisinden istifa ettiğini duyurdu.
‘Aziz İhsan Aktaş’ davasında ara karar!Kamuoyunda 'Aziz İhsan Aktaş' olarak da bilinen davada ara karar verildi. 7 kişinin tahliye edildiği duruşmada, 3 CHP'li Başkanın tutukluluğunun devamına karar verildi.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim







































