• BIST 13741.89
  • Altın 6210.79
  • Dolar 46.1181
  • Euro 53.2555
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Barzani: Türkiye'nin konsolosluk açması önemli bir gelişme

Irak Bölgesel Kürt Hükümeti'nin eski başbakanı ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (IKDP) Başkan Yardımcı Neçirvan Barzani, Türkiye'nin bölgede konsolosluk açmasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Neçirvan Barzani Erbil'e yeni atanan Türkiye Başkonsolosu Aydın Selcen ile bir araya geldi. Yeni görevinden dolayı Selcen'i kutlayan Barzani kendisine başarılar diledi.

Barzani konuşmasında Türkiye Hükümeti'nin Kürt bölgesinde konsolosluk açmasının önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Kürt yetkili, bu yaklaşımla Türkiye ile bölge arasındaki ilişkilerin daha da geliştirileceğini dile getirdi.

Başkonsolos Selcen ise bölgedeki görevinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Selcen, Ankara ile bölge arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ciddi çaba göstereceğini sözlerine ekledi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim