• BIST 13744.64
  • Altın 6120.68
  • Dolar 46.1168
  • Euro 53.3322
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 30 °C

UNESCO'dan İstanbul'a iyi haber geldi

UNESCO'nun 'tehlike altındaki dünya mirası' listesine düşmesinden korkulan İstanbul, küme düşmedi ve 'dünya kültür mirası' listesinde kaldı. İstanbul'daki tarihi mirasın tehlike altında olmadığının altı çizildi.
2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un uzun süredir UNESCO'nun 'dünya kültür mirası' listesinden 'tehlike altındaki dünya mirası' listesine düşeceği tartışılıyordu.
Bu karar, İstanbul'un bir alt kümeye düşmesi anlamına gelecekti. Bugün Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla İstanbul'un bir alt kümeye düşmeyeceğini duyurdu. İstanbul'un 'tehlike altındaki dünya mirası' listesine düşürülmesi talepleri oy birliğiyle reddedildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında UNESCO kararına göre İstanbul'daki tarihi mirasın tehlike altında olmadığının altı çizildi.

Ancak Türkiye'den önümüzdeki dönem için bazı hususları sonuçlandırması talep edildi. Bunların başında Haliç-metro geçişi köprü projesinin İstanbul'un tarihi yarımada görüntüsünü zedeleyip zedelemeyeceğinin tespit edilmesi için bağımsız bir değerlendirme yaptırılması talep ediliyor.

Bunun yanı sıra, büyük ölçekli alt yapı projeleri hayata geçirilmeden önce kültür mirası üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi isteniyor.

Ayrıca Four Seasons otelinin ek inşaatının mahkeme kararıyla durdurulması memnuniyetle karşılandı.

Komite 27 ülkeden uzamanlardan oluşuyor ve komitenin kararı 3 Ağustos günü nihai hale gelecek.

Dışişlerinin

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSIaçıklamasını ajansların flaş haber olarak duyurdu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim