• BIST 13743.5
  • Altın 6259.2
  • Dolar 46.1039
  • Euro 53.4239
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 26 °C

Türkiye, filmde İran gibi gösterilecek!

Bazı sahneleri Türkiye'de çekilen James Bond serisinin son filmi ''Skyfall''un başrol oyuncusu Daniel Craig, İstanbul'un güzel ve muhteşem bir kent olduğunu belirterek ''Bond'un İstanbul ile ilişkisi var'' dedi. Craig, Türkiye'nin filmde İran gibi gösteri

Çekimlerinin bir bölümü İstanbul'da süren filmin yönetmeni Sam Mendes, yapımcılar Michail Wilson, Barbara Broccoli, oyuncular Daniel Craig, Naomie Harris, Berenice Marlohe ve Ola Rapace'yle birlikte Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi.

Yönetmen Sam Mendes yaklaşık 20 gündür burada olduklarını, çok güzel zamanlar geçirdiklerini belirterek, ''İstanbul çok özel bir kent. İnsanlar bize çok sıcak davrandılar. Çok özel zamanlar yaşadık. İstanbul, Türkiye'nin en güzel kenti'' dedi. Filmin çekimlerinin Adana, Fethiye ve İstanbul'da yapıldığını anlatan Mendes, ''Şehrin bize verdiklerine bakıyoruz. Elbette ki değişikler var ama film, güzel şehirlerde çekiliyor'' dedi.

"KAPALIÇARŞI'DA ZARAR MİNUMUM"

Bir gazetecinin ''Kapalıçarşı'nın zarar gördüğüne dair haberler yansıdı. Bu doğru mu?'' sorusuna Mendes, ''Kapalıçarşı'daki hasarın minimum seviyede olduğunu biliyoruz. Bizim ürettiğimiz bir cam kırıldı'' diye konuştu.

Yapımcı Michael Wilson da bu konuyla ilgili daha önce düzenledikleri basın toplantısında bilgi verdiğini hatırlatarak ''Hükümet bize dikkatli olmamızı söylemişti. Biz de ona göre çok dikkatli olduk'' dedi.

"İSTANBUL İSTANBUL'DUR"

Bir gazetecinin filmin başrol oyuncusu Daniel Craig'e sorduğu ''İstanbul'a ilk defa mı geliyorsunuz?'' sorusunu ise Craig, ''Hayır, ilk kez değil, ikinci defa geliyorum. İstanbul güzel ve muhteşem bir kent. Bond'un İstanbul ile ilişkisi var. Güzel bir şehir. Fethiye'de harika vakit geçirdik'' şeklinde cevapladı.

Bir gazetecinin ''Ajan olma şansınız olsaydı, olur muydunuz?'' sorusuna da Craig, yaptığı işten memnun olduğu cevabını verdi.

''Daha önceden filmlerde dublör sevmediğinizi ve bu nedenle filmlerinizde dublör kullanmadığınızı söylemiştiniz. Ancak bu filmde dublör kullandınız'' diyen bir gazeteciye de Craig, ''Ben asla böyle bir şey söylemedim. Filmde çok tehlikeli sahneler var. Öyle çekilmesi gerekiyordu. Güvenliğe önem vermeliyiz'' diye cevap verdi.

''Televizyon ve gazetelerde filmin Türkiye'yi İran'ı gibi göstereceği yazıldı. Bunlar doğru mu? Gerçek İstanbul'u mu sahte İstanbul'u mu göstereceksiniz?'' sorusuna ise Craig, ''Hayır, asla. İstanbul İstanbul'dur. Burayı olduğu gibi göstereceğiz. Sakın merak etmeyin. Burası harika bir şehir'' cevabını verdi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.aksiyonhaber.com

www.thyhaber.com

www.ulasimonline.com

www.denizhaber.com.tr

www.turkishmaritime.com.tr

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim