• BIST 14298.2
  • Altın 6455.59
  • Dolar 46.2734
  • Euro 53.7572
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 28 °C

Ömer Faruk Eminağaoğlu Ertosun'u yalanladı!

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, hakim ve savcıların atama, terfi gibi işlemlerinde resmi dosyalarının yeterli olmadığını kabul etti.

İnternette yayınlanan ses kaydında YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan’dan hakim ve savcılarla ilgili fişleme altyapısı kurulmasını isteyen HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, hakim ve savcıların atama, yer değiştirme, terfi gibi işlemlerinde resmi dosyalarının yeterli olmadığını ve kararları bu dosyalara bakarak verilmediğini kabul etti.

“Bizim fişlemeyle bir ilgimiz yok” diyen Ertosun “Ben bunu şu amaçla söylüyorum, ‘bunların fişleri güzel’ diyorum, çünkü teftişi yapan onlar, fişlerini dolduran onlar. Dosyalar her zaman gerçeği göstermiyor. Bize çeşitli kaynaklardan çeşitli bilgiler ve şikayetler geliyorsa bunları not almak fişleme midir” dedi.

Ertosun’u yalanladı!

HSYK üyelerine verdiği raporlarla 6-7 karar aldırdığı Ali Suat Ertosun tarafından itiraf edilen eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, aldırdıkları kararların yargıç ve savcıların lehine olan ilke kararları oldunu savundu. Ertosun “Evet bu YARSAV’la yaptığım toplantının kaydı” derken, Eminağaoğlu kayıtların ses kayıtlarının sahte olduğunu iddia etti. Eminağaoğlu “birden fazla kişinin sesleri üst üste bindirilerek, birden fazla kişi sanki bir aradaymış gibi” bir hale sokulduğunu iddia etti.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim