• BIST 14298.2
  • Altın 6460.62
  • Dolar 46.2733
  • Euro 53.7644
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 28 °C

Meclis'te Uludere polemiği

Uludere'de 34 kişinin yaşamını kaybettiği olayda istihbaratı Amerika'nın verdiği iddiaları Meclis'te de yankı buldu.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Başkanı Ayhan Sefer Üstün, iddiaya ilişkin olarak, "Bir görüntüden bahsediliyor, istihbarat'tan değil, bizim açımızdan yeni bir veri değil" dedi.

Üstün, şunları kaydetti:

"O haberde istihbarattan bahsetmiyor bir görüntü çekti deniyor. İstihbaratı ABD verdi deniyor haberlerde bu neden demek habere takla attırılmış, görüntü olmuş istihbarat. Bir bardak suda fırtına kopartılıyor.Ne var ki yeni. Kim neyi biliyorsa komisyona iletsin araştırmaya hazırız."

Muhalefet ise iddiaların ardından Hükümetten açıklama bekliyor.

CHP Ankara milletvekili Levent Gök, "Genelkurmay'ın bize gönderdiği ve istihbaratın milli kaynaklara dayandığı şeklindeki değerlendirmesi ile çıkan haber çelişmektedir.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise "Türkiye Cumhuriyeti elbette işbirliği yapar ama güvenlik stratejisi ve istihbaratı milli olmalı. Meclis İnsan Hakları Komisyonu araştırma yaparken, ABD'nin insansız hava araçlarının istihbarat verip vermediği konusunda net bir açıklama bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.ulasimonline.com

www.denizhaber.com.tr

www.aksiyonhaber.com

www.thyhaber.com

www.golkartalgol.com

www.turkishmaritime.com.tr 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim