Kara para soruşturması kapsamında el konulan Flash Haber TV ile ilgili son gelişmeler medya gündeminde geniş yankı uyandırdı. TMSF yönetimindeki kanalın satış süreci, ihale iddiaları ve yönetim kararlarıyla birlikte yeniden tartışma konusu oldu.
SATIŞ SÜRECİ VE TARTIŞMALI İHÂLELER
MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Bankpozitif soruşturması sonrası el konulan Flash Haber TV 84 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Aynı süreçte Ekotürk TV 26 milyon TL’ye, TELE1 TV ise 28 milyon TL’ye satışa sunuldu. Düşük satış bedelleri kamuoyunda tartışma yaratırken, ihale süreci ve sonrasındaki gelişmeler dikkatle takip edildi. Flash Haber TV’nin TOKİ müteahhiti Eşref Keleş tarafından satın alındığına dair haberler gündeme gelmiş, ancak bu süreç hem TMSF hem de Keleş tarafından resmi olarak doğrulanmamış ya da yalanlanmamıştı. Kanalın başka bir bölgeye taşınacağı iddiaları ortaya atılsa da resmi bir devir gerçekleşmedi ve Ticaret Sicil kayıtlarında TMSF yönetimi devam etti.
İPTAL EDİLEN İHÂLE VE İŞTEN ÇIKARMALAR
Sürecin en dikkat çeken gelişmelerinden biri, ihale sürecinin iptal edildiğinin çalışanlara gönderilen mesajlarla ortaya çıkması oldu. 1 Nisan 2026’da Flash Haber TV’de 10 çalışanın işine son verildi. Şirket muhasebe sorumlusunun çalışan grubuna gönderdiği mesajda, ihale iptali nedeniyle bazı iş akitlerinin feshedildiği, mevcut süreçte yeni bir ihale durumunun belirsiz olduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca kalan çalışanlarla ilgili şimdilik başka bir işten çıkarma planı olmadığı belirtildi.
KAPATMA KARARI VE BELİRSİZ GELECEK
TMSF yöneticilerinin kanal çalışanlarına yaptığı bilgilendirmede, artan maliyetler gerekçe gösterilerek Flash Haber TV’nin cuma günü saat 24.00 itibariyle yayınını durduracağı bildirildi. 84 çalışanı bulunan kanalın bant yayın sistemine geçeceği ve yalnızca sınırlı sayıda personelle faaliyetini sürdüreceği aktarıldı. Kanalın mevcut kira sözleşmesinin mayıs sonunda biteceği, yeni yayın merkezinin neresi olacağına ilişkin ise henüz netlik olmadığı ifade edildi. TMSF yetkililerinin çalışanlarla yaptığı toplantıda, kanalın finansmanı için farklı seçeneklerin denendiği ancak kalıcı bir çözüm bulunamadığı, reklam görüşmelerinin ise kısa vadeli destek sağlayabileceğinin aktarıldığı öğrenildi.
EŞREF KELEŞ İDDİASI VE GEÇMİŞ SÜREÇ
Süreçte adı geçen Eşref Keleş’in, kanal çalışanlarının yüksek maaşları nedeniyle satın almaktan vazgeçtiğine dair iddialar daha önce gündeme gelmişti.















































