• BIST 14442.56
  • Altın 6670.86
  • Dolar 45.185
  • Euro 53.0609
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 14 °C

AKP kaybetti, 'Abdurrahman Dilipak' kazandı!

AKP kaybetti, 'Abdurrahman Dilipak' kazandı!
Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’ın 2020 yılında kaleme aldığı 'AKP’nin Papatyaları' başlıklı köşe yazısı nedeniyle açılan tazminat davasında Mahkeme; kararını verdi.

Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesi, AKP ve KADEM’in şikayetçi olduğu davada tazminat talebinin reddine hükmetti. Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’ın İstanbul Sözleşmesi’ni eleştirdiği yazısında kullandığı ifadeler nedeniyle AKP ve KADEM (Kadın ve Demokrasi Vakfı) tarafından açılan hukuk davasında önemli bir gelişme yaşandı. Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın reddedilmesine karar verdi.

MAHKEME "SUÇ UNSURU YOK" DEDİ

Duruşmada Dilipak’ı avukatları Ali Paccı ve Fevzi Kıvanç Dinçer temsil ederken, AKP adına Avukat Muammer Cemaloğlu hazır bulundu. Mahkeme, tazminat talebini reddettiği gerekçeli kararında; söz konusu yazıda AKP ve KADEM’in doğrudan hedef alınmadığına (matufiyet yokluğu) ve ifadelerin suç unsuru taşımadığına dikkat çekti.

CEZA DAVASINDAN DA BERAAT ETMİŞTİ

Dilipak, aynı yazı nedeniyle İstanbul’da görülen ceza davasından da beraat ederek aklandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin daha önce verdiği adli para cezasını bozarak gazeteci hakkında beraat kararı vermişti. Hukuk mahkemesinin son kararıyla birlikte, Dilipak’ın yaklaşık 5 yıldır süren yargılama sürecinde önemli bir aşama daha geçilmiş oldu.

NE OLMUŞTU?

Tartışmalar, Dilipak’ın 27 Temmuz 2020 tarihinde Yeni Akit gazetesinde yayımlanan yazısında İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kesimlere yönelik kullandığı sert ifadelerle başlamıştı. Bu yazı üzerine AKP 81 ilde suç duyurusunda bulunmuş, KADEM de davaya müdahil olmuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim