• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Simit Aşka Geldi

Simit Aşka Geldi
Dünyada birçok ülkede kutlanan 14 Şubat Sevgililer Gününde, Eskişehir'den sevgiye farklı bir yorum geldi.

Dünyada birçok ülkede kutlanan 14 Şubat Sevgililer Gününde, Eskişehir'den sevgiye farklı bir yorum geldi. Bir simit dükkanında hamur işi ustaları tarafından yapılan kalp şeklindeki simit, Sevgililer Gününde çiftlerin beğenisine sunuldu.

14 Şubat Sevgililer Gününde çiftler, aşklarını farklı şekillerde anlatmaya çalışıyor. Kimileri çiçek, takı gibi ürünle sevgilerini anlatırken, kimileri özel olarak eş ve sevgililerine sürpriz hazırlıyor.

Eskişehir'in Üniversite Caddesi üzerinde bir simit dükkanında, Sevgililer Gününe özel kalp şeklinde simit, peynir ve gül hazırlandı. Sabah erken saatlerde müşteriler, yapılan ilginç simit tasarımı karşısında şaşkınlık geçirdi. Büyük ve küçük kalp şeklinde iki boyutta oluşturulan simit, gelen müşterilere kalp biçimli peynir ve gül eşliğinde servis edildi. Garsonlar tarafından sunumu tebessümle karşılayan çiftler, yapılan jeste teşekkür etti.

"ESKİŞEHİR'İN SİMİDİNİ FARKLI BİR ŞEKLE GETİRMEYE ÇALIŞTIK"

Simit dükkanı patronu Uğur Göker, tüm insanların Sevgililer Gününü kutladığını belirterek "Yüreği sevgiyle dolup taşan tüm seven ve sevilenlerin 14 Şubat Sevgililer Gününü kutluyoruz. Her sektörün kendi branşında özel günlerde yaptığı sunum ve farklı işler var. Biz de Eskişehir'in gevrek ismini verdiği simidini farklı bir şekle getirmeye çalıştık. Bu özel günde simide kalp şekli verdik ve müşterilerimize sunduk. Geçen sene 14 Şubat Sevgililer Gününde bunu denemiştik, çok yoğun ilgi gördü ve müşterilerimizin hoşuna gitti. Bu yüzden bu yıl farklı olarak müşterilerimize, simidimizin yanında kalpten peynir ve gül ikram ettik. Bu da onların çok hoşuna gitti" dedi.

"BİZ DE MESLEĞİMİZİ VE AŞKIMIZI SİMİTLE ANLATMAYA ÇALIŞTIK"

Uğur Göker, işlerini çok sevdiklerini söyleyerek, "Öncelikle işimiz hamur işi mesleğimizi severek yapıyoruz, mesleğimize aşığız. Farklı bir sunum olsun dedik. Şairler şiirleriyle, yazarlar mısralarıyla, biz de mesleğimizi ve aşkımızı simitle anlatmaya çalıştık. İnşallah bunu yapabilmiş, insanlara güzel bir şekilde sunabilmişizdir" diye konuştu.

Kafede oturan bir kadın müşteri ise, yapılan sunumla ilgili, "İnsanın kendini özel hissetmesini sağlıyor. Buraya bir çay amaçlı gelip, böyle bir sunumla karşılaşmak gerçekten özel hissettiriyor" diye konuştu.

Simit Aşka Geldi

Simit Aşka Geldi

Simit Aşka Geldi

Simit Aşka Geldi

Simit Aşka Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim