Kilis'e özgü ve Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez tadı olarak bilinen "küncülü kahke" hazırlıkları devam ediyor.
Kilis'te Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezi olan küncülü kahke, bayram öncesi fırınlarda hazırlanıp tezgahlarda tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Hammaddesi un, irmik, şeker, süt, vanilya ve yumurta olan küncülü kahke, talep üzerine başta Gaziantep olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir'e gönderiliyor.
Fırın Ustası Abdullah Eyisamancı yaptığı açıklamada, bayrama birkaç gün kaldığını, bayram öncesi küncülü kahke yapımı için yoğun mesai içerisinde girdiklerini belirtti. Küncülü kahkenin sadece Kilis'e özgü olduğunu ifade eden Eyisamancı, şunları kaydetti: "Küncülü kahkeyi aynı zamanda tatlı olarak da değerlendirebiliriz. Yapımında un, irmik, şeker, süt, vanilya gibi malzemeleri kullanıyoruz. Bu malzemelerle hamuru kıvamlı bir şekilde oluşturulup kendine has bir yuvarlak şeklini vererek fırında odun ateşiyle pişiriyoruz. Pişirdikten sonra da tüketicinin beğenisine sunuyoruz. İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te müşterilerimiz bulunuyor. Yoğun mesai içerisine girdik. Sabah 5'e kadar çalışıyoruz."
Eyisamancı, Kilis'te Ramazan Bayramı'nın olmazsa olmazı haline gelen küncülü kahkenin kilogramını 12 liradan satışa sunduklarını söyledi.




















































