• BIST 12433.5
  • Altın 7058.3
  • Dolar 43.6026
  • Euro 51.9427
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 11 °C

Pazarcının umudu Nisan yağmurlarına kaldı

Pazarcının umudu Nisan yağmurlarına kaldı
Eskişehir'de havaların kurak geçmesinden olumsuz yönde etkilenen pazarcılar Nisan yağmurlarını bekliyor.

Eskişehir'de havaların kurak geçmesinden olumsuz yönde etkilenen pazarcılar Nisan yağmurlarını bekliyor. Pazarcı Erol Taş, "Ne kadar çok yağış olursa o kadar çok mahsul çıkar, o kadar çok fiyatlar düşer ve vatandaşta o kadar çok alışveriş yapar. Su candır, berekettir, o olmazsa hiçbir şey olmaz" dedi.

Bu yıl kış mevsiminde yağışların beklendiği gibi olmaması vatandaşları ve esnafları endişelendirdi. İlerleyen günlerde yağış olmaması halinde bazı meyve ve sebzelerin tezgâhlara yeteri kadar gelmeyeceği veya yüksek fiyatlardan geleceği belirtiliyor. Umutlarının Nisan yağmurlarına kaldığını belirten esnaf, kurak geçen havaların çiftçinin ve pazarcının işlerini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

"Artık tek umudumuz Nisan yağmurlarına kaldı"

Eskişehir'de pazarcılık yapan Erol Taş, Nisan yağmurları olmazsa önümüzdeki senenin çok zor geçeceğini söyledi. Yağış olması halinde fiyatların düşeceğini ve vatandaşların daha fazla alışveriş yapabileceğini ifade eden Taş, "Havaların yağışsız geçmesi bizim için çok kötü oldu. Kurak geçen havalar çiftçilerin işlerini ve bizim tezgâhlarımızı olumsuz etkiledi. Artık tek umudumuz Nisan yağmurlarına kaldı. Eğer Nisan ayında da yağışlar olmazsa pazarlarda gördüğünüz meyve ve sebzelerin fiyatı ikiye katlanabilir. Hatta belki de mal getirmekte bile sorun yaşayabiliriz. Eğer yağışlar başlarsa bu bizim tezgâhlarımıza indirim olarak yansır. Böyle olursa da vatandaş 1 parça marul alacağına 2-3 parça birden alır. Ne kadar çok yağış olursa o kadar çok mahsul çıkar, o kadar çok fiyatlar düşer ve vatandaşta o kadar çok alışveriş yapar. Su candır, berekettir, o olmazsa hiçbir şey olmaz" dedi.

Pazarcının umudu Nisan yağmurlarına kaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 2026’da Asgari Ücret ne kadar olacak? Açıklandı!24 Aralık 2025 Çarşamba 10:30
  • Emlak vergisine, 2 kat sınırı!08 Aralık 2025 Pazartesi 10:00
  • Gümüş, tüm zamanların rekorunu kırdı!01 Aralık 2025 Pazartesi 10:45
  • IBAN transferinde yeni kural: 1 Ocak’a dikkat!27 Kasım 2025 Perşembe 10:15
  • Ekim 2008'e dikkat: Emekli Maaşı...!27 Kasım 2025 Perşembe 10:00
  • Asgari ücrete refah payı gelecek mi?26 Kasım 2025 Çarşamba 09:30
  • 3. çeyrekte bankaların çalışan sayısı belli oldu!24 Kasım 2025 Pazartesi 09:30
  • Borsada manipülasyon: Şimşek dikkat çekti!24 Kasım 2025 Pazartesi 09:00
  • IMF'den dikkat çeken rapor: “Türkiye fark atacak”22 Kasım 2025 Cumartesi 09:30
  • Ekonomi yönetiminin yeni oyunu: Gıda!12 Kasım 2025 Çarşamba 16:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim