Terörsüz Türkiye sürecini başlatan MHP'den bir açılım daha. Terör örgütü PKK'nın silah bırakma ve kendini fesih kararını 12 Mayıs’ta duyurmasının ardından 'infaz düzenlemesiyle' ilgili siyasi partiler arasındaki görüşmeler hızlandı. MHP ve DEM Parti ile görüşen AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in, Meclis'teki diğer partilerle görüşmelerini de bu hafta sonunda bitirmesi öngörülüyor. AKP ve MHP tarafından hazırlanan taslak metnin, yapılacak değişiklikler sonrası AKP tarafından 5 Haziran’dan önce Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor. Teklifin görüşmeleri ise bayram tatilinden sonra gerçekleşecek.
Serbestiyet'e konuşan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, düzenlemeye dair “KHK mağdurlarını da kapsamalı” dedi. MHP'li Feti Yıldız masumiyet karinesine dikkat çekerek 'şüpheden sanık faydalanır' ilkesini hatırlattı
"İNFAZ KANUNU YAPMALI"
Yıldız, “TBMM öncelikle insan onurunu merkeze alan, hükümlülerin de anlayabileceği, karmaşık olmayan, cezanın ıslah edici fonksiyonlarını gözeten, infaz eşitliğini ve adaletini sağlayacak, cezasızlık algısına sebep olmayacak, sık sık değiştirmeye ihtiyaç duyulmayacak bir infaz kanunu yapmalıdır” ifadelerini kullandı.
"YENİ BİR ANAYASA ŞART"
MHP'li Yıldız, ayrıca infaz düzenlemesinin ardından "yeni anayasa" çalışmalarının başlayacağı mesajını da verip, “Yeni anayasa hukuki bir reformla birlikte Türkiye’nin geleceğini şekillendirecektir. Türkiye’nin milli kimliğini, coğrafi bütünlüğünü ve siyasi birliğini her yönüyle koruyacak güçlü bir yeni anayasa şarttır” dedi.