• BIST 13744.64
  • Altın 6041
  • Dolar 46.1452
  • Euro 53.4123
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 22 °C

Kadınlar, kalbini daha çok önemsiyor

Özel Lokman Hekim Sincan Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmet Sarıkaya, Türkiye'deki istatistiklerin kadınların erkeklere oranla kalbini daha çok önemsediğini ortaya çıkardığını söyledi. Sarıkaya, "Kadınlarda kalp krizi geçirme riski erkeklerden daha az

Özel Lokman Hekim Sincan Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'ne 2010 yılı Ocak ve Şubat aylarında başvuran hastalardan yaklaşık yüzde 60'ının kadın, yüzde 40'ının ise erkek olduğunu hatırlatan Dr. Sarıkaya, "Kadınlar erkeklere oranlara kalp sağlığına daha çok önem veriyor. Kadınlardaki kaygı, endişe, panik atak gibi olgular erkeklerden daha fazla olduğu için başvuru sayısı erkeklerden fazladır. Hatta kadınlarda, kalp krizi geçirme riski menopoza kadar erkeklerden daha azdır. Buna rağmen erkekler hastaneye başvurma noktasında daha çekingen davranmaktadırlar." diye konuştu.

Dr. Sarıkaya, kendi kalp sağlığını pek önemsemeyen erkeklerin eş ve çocuklarının sağlığı konusunda daha duyarlı davrandığını ifade ederek, "Kalp sağlığı ihmale gelmeyecek kadar önemlidir. En azından belli bir yaştan sonra daha dikkatli olmakta fayda vardır. Bunun için kalp sağlığını herkesin önemsemesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Dr. Sarıkaya, kalp hastası olmamak için sağlıklı beslenilmesi, düzenli fiziksel aktivitelerin yapılması, sigara ve stresten uzak durulması gerektiğini kaydetti.

www.istanbulhaber.com.tr 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim