• BIST 9548.09
  • Altın 2501.515
  • Dolar 32.4997
  • Euro 34.5525
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

İlber Ortaylı'ya şok taciz suçlaması!

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya cinsel taciz suçlaması. İşte şok haber...
Liberalses.com'un haberinde göre tarihçi İlber Ortaylı Saray'da genç bir müzisyene tacizde bulunmuş.İşte o haber...

Eşcinsel sitelerine, eşcinsel dedikodu sitelerine girdiğinizde karşınıza en fazla çıkan isimlerden birisi İlber Ortaylı’dır. Bu sitelerde Ortaylı ve yakın arkadaşlarıyla ilgili akla hayale gelmeyecek olaylar anlatılır, aklın sınırları zorlanır.

Tabii ki bizi kimsenin cinsel tercihi ilgilendirmez. İsteyen kadın veya erkek olarak, isteyen eşcinsel olarak hayatını idame ettirir. Bu bir tercihtir. Tercih eden dışında kimseyi bağlamaz.

Ancak nasıl bir erkek bir kadına tecavüz ederse ya da tam tersi bir kadın bir erkeği taciz ederse bu suçtur. Aynı şey eşcinseller için de geçerlidir. Kendi rızasıyla ilişkiye girmek istemeyen bir yetişkine baskı yapmak, onu ilişkiye zorlamak, bu iş için konumunu kullanmak ya da anlatacağımız olayda olduğu gibi ona saldırmak suçtur. Bu olay aynı zamanda da haberdir. Yani derdimiz kimsenin cinsel tercihi değil.

Gelelim asıl konumuza. Türkiye’de yeni ihdas edilen saray başkanlıklarının bürokraside karşılığı yok. Yani saray başkanlarının aslında hiçbir yetkileri yok. Ancak hükümetin ve Kültür Bakanlığı’nın iyi niyetinden kaynaklanan bu uygulama başkan seçilenler için büyük bir fors kabul ediliyor. Bu nedenle de müze başkanlarına ulaşmak öyle her babayiğidin harcı değil.

İlber Ortaylı’nın tacizine uğrayan genç müzisyen, müze başkanı ile bir konserde tanışır. Ortaylı daha ilk günden bu gence olan ilgisini belli eder. Genç müzisyen fırsat buldukça İlber Ortaylı’nın yanına gidip – gelmeye başlar. Tarihe meraklıdır ve bir konu hakkında araştırma yapmaktadır.

Yine bir gün İlber Ortaylı’nın yanına uğrar. Başkanın Hazine Dairesi ile Kutsal Emanetler seksiyonu arasındaki başkanlık makamında sohbete başlarlar. Yanlarında Ortaylı’nın bir arkadaşı da vardır. Ortaylı önce bu genç ve yakışıklı müzisyenin yanına oturur. Ardından da dudaklarına saldırır.

Olayı daha sonra Liberalses’e anlatan müzisyen, “Neye uğradığımı şaşırdım. Hoca’nın bu davranışına anlam veremedim. Ancak daha sonra tacizleri devam etti.” Diyor. Konuyu yakınlarıyla paylaşan müzisyen şimdi savcılığa başvuru için hazırlanıyor.

KAYNAK: LİBERALSES

İSTANBULHABER AJANSI
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim