• BIST 12433.5
  • Altın 7028.51
  • Dolar 43.5396
  • Euro 51.4287
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 9 °C

Dolar 23 TL'ye sabitlendi! Nedeni belli oldu: O talimat geri alındı

Dolar 23 TL'ye sabitlendi! Nedeni belli oldu: O talimat geri alındı
Dolar kurundaki yükselişlerin devam etmesiyle birlikte yatırımcıların yüzü gülüyor. Seçimlerden sonra hareketlenen dolar kuru yüzde 7'den fazla değer kazanarak dikkatleri üzerinde topluyor.

BİR GECEDE 2 TL YÜKSELDİ

Dolar kuru hakkında uzman isimlerden sık sık açıklamalar gelmeye devam ediyor. Türkiye'de yaşanan seçimlerden sonra 21 TL seviyelerinde bulunan dolar 23,46 seviyelerine kadar yükseliş sağladı. Yatırımcıların yüzünü güldüren olay ile birlikte artış her geçen gün devam ediyor. Dolar 23,46 seviyesinde sabit kalmasıyla Bloomberg'den açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamu bankalarına döviz satışını durdurma talimatını iptal etmesiyle birlikte sabit kaldığını duyurdu. Seçimlerden sonra dolar kuru yalnızca 1 gece içerisinde 2 TL birden yükselerek 23 TL seviyesine kadar yükseldi.

25 TL BEKLENTİSİ

Rekor üstüne rekor kıran dolar kuruna dair uzmanlar tarafından gelen açıklamalara göre 25 TL seviyesine yükselebileceğini belirtiyor. Dolar kurunun günümüzde 23,20 TL'ye sabitlendiği belirtilerek bu yükselişlerin devam edip etmeyeceği merak konusu oluyor. Bloomberg tarafından merak edilenler duyuruldu.

Bloomberg tarafından, kerim Karakaya, Çağan Koç ve Beril Akman'ın açıklamalarında ise "Sert düşüşün ardından Türk kamu bankaları TL'yi savunmaya geri döndü" başlığı adı altında detaylara değindi. Başlığı adı altına paylaşılan haber de dolar kurundaki yükselişi durdurmak adına kamu bankalarından müdahale yapıldığı belirtildi.

DOLAR KURUNDA DEV ARTIŞ

Geçtiğimiz gün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamu bankalarının Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinden döviz satmasıyla kura müdahale edilmesine karşı uygulamaya ara verildiğini belirtti. Fakat kurda yaşanan yüzde 6 tutarındaki artışın aşması halinde müdahale yeniden başladı.

Dolar kurundaki piyasaya dair son dakika haberlerine göre ise geçtiğimiz günlerde itibariyle dolar 23,17 seviyesine kadar ilerledi. Daha sonrasında ise 23,37 dolar seviyesine kadar yükselen dolar kuru dikkatleri bir kez daha üstüne çekti.


İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 2026’da Asgari Ücret ne kadar olacak? Açıklandı!24 Aralık 2025 Çarşamba 10:30
  • Emlak vergisine, 2 kat sınırı!08 Aralık 2025 Pazartesi 10:00
  • Gümüş, tüm zamanların rekorunu kırdı!01 Aralık 2025 Pazartesi 10:45
  • IBAN transferinde yeni kural: 1 Ocak’a dikkat!27 Kasım 2025 Perşembe 10:15
  • Ekim 2008'e dikkat: Emekli Maaşı...!27 Kasım 2025 Perşembe 10:00
  • Asgari ücrete refah payı gelecek mi?26 Kasım 2025 Çarşamba 09:30
  • 3. çeyrekte bankaların çalışan sayısı belli oldu!24 Kasım 2025 Pazartesi 09:30
  • Borsada manipülasyon: Şimşek dikkat çekti!24 Kasım 2025 Pazartesi 09:00
  • IMF'den dikkat çeken rapor: “Türkiye fark atacak”22 Kasım 2025 Cumartesi 09:30
  • Ekonomi yönetiminin yeni oyunu: Gıda!12 Kasım 2025 Çarşamba 16:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim