• BIST 13744.64
  • Altın 6041
  • Dolar 46.1452
  • Euro 53.4123
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 22 °C

Çanakkale Boğazı, trafiğe kapatıldı

Çanakkale Boğazı, 18 Mart Deniz Zaferi törenleri kapsamında askeri gemilerin denizde yapacakları resmi geçit töreninin provası sebebiyle 5.5 saat trafiğe kapatıldı

Çanakkale Boğazı, trafiğe kapatıldı

Çanakkale Boğazı, 18 Mart Deniz Zaferi törenleri kapsamında askeri gemilerin denizde yapacakları resmi geçit töreninin provası sebebiyle 5.5 saat trafiğe kapatıldı.

Çanakkale Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Mart Perşembe günü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları tarafından Çanakkale Boğazı'nda gerçekleştirilecek resmi geçit törenine katılacak gemiler, sabah saatlerinden itibaren Çanakkale'ye gelmeye başladı. Askeri gemilerden bir kısmı şehir iskelesine bağlanırken, bazıları da Nara İskelesi ve yat limanı açıklarındaki şamandıralara bağlandı.

Çanakkale Boğazı'nda ilk kez gerçekleştirilecek denizde resmi geçit töreninin provası sebebiyle de boğaz saat 11.00'den itibaren çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. Yetkililer, 18 Mart Perşembe günü saat 14.00 ile 15.45 arasında Marmara yönünden Ege Denizi'ne doğru yapılacak resmi geçit törenine; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı yüzer ve uçar unsurlarla Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçar unsurların iştirak edeceğini açıkladı. TCG-Salih Reis gemisinin Nara Burnu'ndan dönüşüyle başlayacak törenin Çanakkale Şehitler Abidesi'nde bulunan devlet protokolünün topla selamlamasıyla sona ereceğini de belirten yetkililer, Çanakkale Boğazı'nda ilk kez bu şekilde bir selamlama yapılacağını belirtti. Gerçekleştirilecek provanın ardından boğazın saat 16.30 sıralarında yeniden trafiğe açılacağı açıklandı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim