• BIST 13777.07
  • Altın 6190.83
  • Dolar 46.1309
  • Euro 53.3561
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 33 °C

4 ilde tarihi eser operasyonu: 24 gözaltı

İstanbul, Aydın, İzmir ve Muğla'da eş zamanlı düzenlenen tarihi eser operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 24'e yükseldi.

Muğla Jandarma Alay Komutanlığınca yapılan istihbarat çalışmaları kapsamında 4 gün önce, 4 ilde, 30 noktaya, ören yerleri ile sit alanında yapılan kaçak kazı sonucu elde edilen tarihi eserlerin yurt içi ve dışında satılacağı yönündeki ihbar üzerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanların sayısı 24'e çıktı.

Gözaltına alınanlar arasında Marmaris'te görev yapan komiser ve Muğla'da karakolda görevli bir astsubayın da bulunduğu, astsubayın gözaltına alındığı sırada hava değişiminde olduğu bildirildi.

Gözaltına alınanların ev, iş yeri ve araçlarında, antik dönemlere ait altın, gümüş, bronz ve bazı sikkeler, krallara ait heykeller, mermer sütunlar, gözyaşı şişeleri, takılar, altın ve gümüş sikkelerin tartılması için kullanılan hassas terazi, kazı malzemeleri, 1 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, tarihi eser görüntüleri içeren 14 CD ele geçirilmişti.

Zanlıların, jandarmadaki işlemlerin ardından ''örgüt kurma suretiyle 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet'' suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.aksiyonhaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim