• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Woman TV Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt, kanalın misyonunu ve vizyonunu anlattı

Woman TV Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt, kanalın misyonunu ve vizyonunu anlattı
denizhaber.com.tr’nin kardeş kuruluşu Türkiye’nin ilk kadın kanalı Woman TV, Pazartesi yayın hayatına başladı. Woman TV Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt, kanalın misyonunu ve vizyonunu anlattı.

Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci - Yazar Recep Canpolat’ın kurucusu ve sahibi olduğu Woman TV, Pazartesi yayın hayatına başladı. Türkiye’nin ilk kadın kanalı olma özelliği taşıyan Woman TV’nin açılışı, yazılı ve görsel basında da geniş bir şekilde yer bulmaya başladı.

Woman TV Genel Yayın Yönetmeni Deneyimli Gazeteci Ahu Özyurt, ngazete.com’dan Gazeteci Doğan Satmış’a verdiği röportajında kanalın vizyonu ve misyonunu açıklayarak Woman TV olarak neler yapabileceklerine dair önemli bilgiler paylaştı.

İşte Doğan Satmış’ın o röportajı:

Artık kadınlar için bir TV kanalımız var: Woman TV

Hafta başında yeni bir televizyon kanalımız oldu. Üstelik bu kanal, kadınlara yönelik yayın yapacak. Adı da Woman TV.

Genel Yayın Yönetmenliğini de bir kadın yapıyor yeni kanalın. Ahu Özyurt’a bu yeni kanal ile ilgili sorular sordum, ilginç yanıtlar verdi.

womantv.jpg

İşte sorular ve cevapları:

Dünyada ve özellikle Türkiye'de medya dünyası gerilerken, herkes işsiz kalırken Türkiye'de yeni bir televizyon kurmak nereden icap etti?

Türkiye'de medya geriliyor ama hepsi birbirine benzediği ve aynı şeyleri yazdığı, konuştuğu için geriliyor. Farklılaşan, özel konulara girebilen, pratik bilgiler veren her şey dünya üzerinde yoluna devam ediyor.

Kadın kuşaklarının bile aynılaştığı, kriminal, acayip ilişkilerin konuşulduğu bir dehşet kuşağına dönüştüğünü, kısmen de casting ve mizansen ile yürüdüğünü görüyoruz.

Biz gerçek izleyicinin oralarda bir yerde daha iyi bir TV için beklediğine eminiz. Ne Türkiye'deki kadın izleyiciler ne de medya dünyası bu kadar kötüleşmeye, tercihsiz kalmaya mahkûm edilmemeli. Netflix var, şu var, bu var demek çok gerçekçi değil. Türkiye'de hala nüfusun yüzde 70'i evinde TV seyrediyor. Hele kadınlarda bu oran daha da yüksek.

ahuozyurt.jpg

Kanalın sermayedarı da kadınlar mı? Bir patronunuz var mı?

Woman TV'nin kurucusu ve ana hissedarı Recep Canpolat, kıdemli bir haberci ve denizhaber.com.tr'nin de sahibi. Recep Bey, merkezi çizgide bir kadın kanalının Türkiye'de de dünyada da alıcı bulacağına inanıyor.

Açılışta da dediğim gibi "Zamanı gelmiş bir fikrin önünde dağlar bile duramaz". Bu fikrin zamanı da kitlesi de geldi ve hazır.

Kadınlara yönelik televizyonların örneği var mı? Varsa öteki örnekler başarılı olmuş mu?

Bunun gibi ABD'de Oprah Channel, Oxygen TV var. Onlarda drama da var. Arianna Huffington'un son dönemde açtığı thrive.com diye bir internet sitesi ve TV'si var. Fransa ve Almanya'da ana akım TV kuşakları kadınlar için daha makul olduğu için böyle kanallara ihtiyaç yok ama İtalya da benzeri bir kanal var.

Bizim hedefimiz komşularımızda Ortadoğu'da Balkanlarda ve tabii uydudan Almanya'da yaşayan yurttaşlarımızca da izlenmek.

aliguven.jpg

Woman TV'de sadece kadınlar mı görev alacak? Programlar erkeklere hitap etmeyecek mi?

Ekranlarımız erkeklere de açık, hatta Çetin Ünsalan en kıymetli kuşaklarımızdan Eko-Kadın kuşağını hazırlayıp sunuyor. Teknik ekibimizde, editöryal kadroda harika erkekler var. Genel Müdürümüz Ali Güven. Ama itiraf edelim, son 5 yıldır ekranlardan kadınların yok olduğu bir dönem geçiriyoruz.

Woman TV'yi kurduğumuzu duyan onlarca başarılı kadından, bilim insanından, sanatçıdan girişimciden mesajlar yağdı. Ekranlara gelmeyi, konuşmayı hak eden o kadar çok kadın var ki, sanki baraj kapakları açılmışçasına hepsinden faydalanmak istiyoruz. Bu ülke, her siyasi görüşten, her renkten kadınına bunu borçludur. Biz kadınlar birbirimize bunu borçluyuz.

ebrugungor.jpg

Kadronuzda başka sürpriz isimler var mı?

Sevgili Aslı Öymen'i de aramıza kattık. Kültür Sanat'ın haber kanallarında artık seçim konuşmaları ve canlı yayınların bıçağıyla kesildiği bu dönemde, sanatın nabzı bizde atacak.

aslioymen.jpg

Genel olarak Türk eğlence kanallarında, mafya ve şiddet eğilimli diziler çok revaçta. Woman TV buna nasıl bakıyor?

Garip bir biçimde rating sisteminin dayattığı bir kadın-şiddet-mafya üçgeni oluştu.

Bunun izahı yok, dahası ülkeye faydası da yok. Türkiye geleneğini sahiplenip, tarihini öğrenip, daha iyi işler yapan kadınları ekrana taşıyarak, ilham ve güç vererek yoluna devam edebilir ancak. Bir ülkede 10 kanal mafya dizisi yayınlarsa evde oturan işsiz genç de, onun ablası da, kız arkadaşı da bu hayatı normal sanmaya başlar. Severiz sevmeyiz ama ABD'de ana akım kanallarda suç dizilerinde hep iyiler ve hep devlet kazanır, hep bir kadın polis ve savcı vardır ve bunlar mesela 34 beden manken değildir. Kriminologlar vardır, dedektifler vardır, avukatlar vardır ve hepsi gerçek kadınlardır.

Bizde dizilerde yaratılan karakterler de arızalı, onlara biçilen vücutlar da mankenken oyuncu yapılan kızlarımız da sakil duruyor. “Avlu”, “Kadın” ve “İstanbullu Gelin” istisnai iyi diziler. Ben mesela “Savaşçı”daki kadın askerlerimizin ve ailelerindeki kadınların da duruşunun örnek nitelikte doğru rol modeller olduğunu düşüyorum.

Woman TV sokakta, kuaförde, bankada, mağazada, devlet dairesinde gördüğünüz kadınların da rahatlıkla izleyeceği bir kanal olsun istiyoruz. Diziler konusunu da düzenli olarak ekrana taşıyacağız.

inciyazgan.jpg

Kanalınızda haber bültenleri de yer alacak mı?

Haber bülteni şimdilik yok ama ilerleyen aylarda neden olmasın. Yine de onu kadınlara özel bir bülten yapmaya gayret edeceğiz. Çünkü her gün kadınlara özel girişimler, ürünler, toplantılar yapılıyor. Bunları da duyurmak görevimiz olacak.

nefisesedayanik.jpg

İzleyicileriniz sizi nasıl bulabiliyorlar?

Başlangıçta D-Smart 53’üncü kanaldayız ve Türksat 4A Uydusu'nda 12034'teyiz.

İnşallah yakın zamanda Digiturk'e de girmek istiyoruz. Web sitemizden canlı yayın ise HD kalitesinde. Herkese orayı da tavsiye ederiz. Yolda, ofiste zevkle izleyeceksiniz.

İnternet adresimiz de şöyle: www.wmtv.com.tr

duyguozeltapan.jpg

DENİZ HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim