• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Vali Büyük’ten, Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi’ne Ziyaret

Vali Büyük’ten, Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi’ne Ziyaret
Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) faaliyet gösteren firmalara nitelikli teknik eleman yetiştiren Özel Erkan Teknik Meslek...

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) faaliyet gösteren firmalara nitelikli teknik eleman yetiştiren Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. 5 branşta 2 bin 150 öğrenciye eğitim veren Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi'ndeki atölyeleri gezen Vali Büyük, öğrencilerle sohbet etti.

Vali Mustafa Büyük, AOSB gezisi kapsamında, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ile birlikte 2013 yılından bu yana 80 derslikte kimya, tekstil, makine, elektrik-elektronik ve metal branşlarında eğitim veren Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi'ne konuk oldu. Vali Mustafa Büyük'ü Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Hatipoğlu, Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik karşıladı. AOSB Yönetim Kurulu Ömer Kayaile AOSB Müdürü Mustafa Keskin'in de eşlik ettiği ziyarette Vali Mustafa Büyük, tekstil ve kimya atölyelerini gezdi.

ATÖLYELERİ GEZDİ, ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ

Vali Büyük, tekstil atölyesinde atkı üretimi yapan öğrencileri izledi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Büyük, onlardan modellerinin nasıl çıkarıldığına dair bilgi aldı. Kimya atölyesinde de öğrencilerin uygulamalı derslerini yerinde gören Vali Büyük, Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi'nin eğitim kalitesinin gurur verici olduğunu vurguladı. Vali Büyük, sanayi kuruluşlarının yetişmiş teknik eleman iş gücüne olan ihtiyacını karşılayan, genç nesillerin istihdam edilmesinde kolaylık sağlayan Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi yöneticilerini kutladı.

Vali Büyük, "Bu okulda çocuklarımız mesleki eğitimlerini tam olarak alıyor. Çalışma hayatına atıldıklarında da gördükleri eğitim sayesinde ne yapacaklarını bildikleri için doğru, işlerle başarılı oluyorlar" diye konuştu.

Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu, Vali Büyük ve beraberindeki heyete okulla ilgili bilgiler verirken, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) geliştirdiği Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'ndan (PISA) ödül aldıklarını anlattı. Bunun üzerine Vali Büyük, Erkan yöneticilerini ve öğrencileri tebrik etti. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de Güney Bölgesinin sanayi üssü içinde yer alan Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi'nin eğitim kodosu ve öğrencileriyle gurur duyduklarını belirtti.

Vali Büyük’ten, Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi’ne Ziyaret

Vali Büyük’ten, Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi’ne Ziyaret

Vali Büyük’ten, Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi’ne Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim