İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen uyuşturucu soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı. Denizli’nin 1 hafta içerisinde ifade vermek üzere başsavcılığa müracaat etmesi istendi. Lal Denizli’nin, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma”, “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak” suçlarından ifadeye çağırıldığı öğrenildi.
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:
“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülmekte olan 2025/280882 sayılı soruşturması kapsamında; şüpheli Lal Deniz’in, ifade işlemleri için, çağrı kağıdı çıkartılmıştır”.
DENİZLİ’DEN İLK MESAJ
İfadeye çağrılmasının ardından Lal Denizli, tebligatının adliyeye bırakıldığını ve çağrı nedenini bilmediğini söyledi. Sözcü’ye konuşan Denizli, “Ankara’daydım, şimdi Çeşme’ye dönüyorum. Yarın tebligatı alacağım. Konunun ne olduğunu bilmiyorum. Beni aradılar, ‘İfade vermeniz lazım’ dediler. Tanık mıyım, sanık mıyım, hiçbir bilgim yok. Çağrılırsak gideriz. Benim herhangi bir sıkıntım yok” dedi.















































