• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C

QTerminals Antalya, kruvaziyer turizminde Türkiye ekonomisine katkılarıyla öne çıkıyor

QTerminals Antalya, kruvaziyer turizminde Türkiye ekonomisine katkılarıyla öne çıkıyor
Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, tüm turizm sektörleri arasında en hızlı büyüyen ve gelişen kruvaziyer turizminde teknolojik alt yapısı ve bilgi birikimiyle öne çıkıyor.

Toplam 370 metre uzunluğunda iki kruvaziyer iskelesine sahip olan QTerminals Antalya Limanı'nda, 1830 metrekare yolcu terminali ve kruvaziyer yolcularına hizmet veren 1000 metrekare bagaj alanı bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Katar’dan gelen heyeti misafir eden QTerminals Antalya, karşılıklı kruvaziyer turizmi ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi ve birlikte limanı gezdi.

İzmir-Mersin arasındaki yaklaşık 700 deniz mili uzunluğundaki kıyı şeridinde hem yolcu hem de yük operasyon hacmi en yüksek olan QTerminals Antalya, kaliteli, güvenli ve hızlı hizmet ilkesiyle bölgenin dünya ticaretine ve turizme açılan kapısı olarak önem taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Katar’dan gelen heyeti misafir eden QTerminals Antalya, karşılıklı kruvaziyer turizmi ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. QTerminals Antalya, Dünya genelinde turizm endüstrisinin en önemli parçalarından biri olan kruvaziyer turizmi ile ilgili bilgi birikimi ve deneyimlerini Katar gümrük yetkilileri, Katar Turizm Ofisi, Katar İçişleri Bakanlığı ve Doha Limanı yetkililerinden oluşan heyet ile karşılıklı olarak paylaştı.

“Bölgenin turizme açılan kapısı olarak yüksek standartlarda hizmet sunuyoruz” 

QTerminals Antalya, tüm turizm sektörleri arasında en hızlı büyüyen ve gelişen kruvaziyer turizminde teknolojik alt yapısı ve bilgi birikimiyle öne çıkıyor. Kruvaziyer turizminin dünya turizmi içerisinde, dikkat çekici şekilde hızlı bir talep artışı yaşadığına dikkat çeken QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, “Türkiye kruvaziyer turizmine elverişli kıyı hattı, tarihsel, kültürel ve turistik özellikleri ve ulaşılabilir karasal alanlarıyla sektörde öne çıkan bir konumda yer alıyor. Toplam 370 metre uzunluğunda iki kruvaziyer iskelesine sahip olan limanımızda, 1830 metrekare yolcu terminali ve kruvaziyer yolcularına hizmet veren 1000 metrekare bagaj alanımız mevcut. QTerminals Antalya olarak kapasitemiz, güvenlik önlemlerimiz ve lojistik ağlarımızla sektörün en iyi hizmet veren limanlarından biriyiz. Kaliteli, güvenli ve hızlı hizmet ilkelerimizle bölgenin dünya ticaretine ve turizme açılan kapısı olarak müşterilerimize yüksek standartlarda hizmet sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“İki liman arasındaki bu etkileşimin sektörün gelişmesi açısından çok olumlu olacağına inanıyoruz”

Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya geçtiğimiz günlerde, Katar gümrük yetkilileri, Katar Turizm Ofisi, Katar İçişleri Bakanlığı ve Doha Limanı yetkililerinden oluşan heyeti ağırladı. QTerminals Antalya yetkilileri ve Katar’dan gelen heyet sürekli değişen ve gelişen kruvaziyer turizminin özelliklerini ve dikkat edilmesi gereken önemli noktaları hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Heyet, kruvaziyer turizminin önemli iki gemisi Seabourn Encore ve Spirit Of Discovery gemilerine de çıkarak kruvaziyer turizmi için detaylı incelemelerde bulundu.

QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, “Katar gümrük yetkilileri, Katar Turizm Ofisi, Katar İçişleri Bakanlığı ve Doha Limanı yetkililerinden oluşan heyeti QTerminals Antalya Limanı’nda ağırladığımız için çok mutluyuz. Kruvaziyer turizminde gerekli altyapımız, büyük ve modern terminallerimiz, yeterli kapasitemizle sektörümüzün önemli temsilcileri arasında yer alıyoruz. Doha Limanı Basra Körfezi kıyısında bugün ziyaretçiler için cazibe merkezi olurken yolcu gemileri için de önemli bir liman olarak öne çıkıyor. Kruvaziyer turizmi açısından yeni bir cazibe merkezi olan Katar’dan gelen misafirlerimizle kruvaziyer turizmi hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki süreçte bizlerde Doha Limanı’na gideceğiz. İki liman arasındaki bu etkileşimin sektörün gelişmesi açısından çok olumlu olacağına inanıyoruz. Şirketler arası ‘know-how’ transferi günümüzde rekabet avantajı elde etmek ve sürdürebilmek için vazgeçilmez bir noktada. Sektörde büyümek için bu değerli bilgi kaynağını etkili bir şekilde kullanmak gerekiyor. Bugün Antalya Limanı denizcilik ve turizm dünyasında adını gururla duyuran bir noktada. Sektöründe önemli bir noktada yer alan QTerminals Antalya’nın dünyaya daha fazla örnek olacağına inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim