• BIST 11348.83
  • Altın 5933.043
  • Dolar 42.6894
  • Euro 50.1403
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara -1 °C
  • İzmir 3 °C

Putin'in nükleer hamlesi NATO'yu harekete geçirdi

Putin'in nükleer hamlesi NATO'yu harekete geçirdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer doktrini imzalamasının ardından NATO harekete geçti. NATO'nun salı günü olağanüstü toplanacağı duyuruldu. Toplantıya Ukrayna'nın da katılacağı bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Biden yönetiminin Ukrayna'ya verilen uzun menzilli ATACMS füzelerinin Rusya topraklarına karşı kullanılabilmesine onay vermesinin ardından güçlenmiş nükleer doktrinin kararnamesini imzalamıştı.

KARŞI HAMLE

Putin'in hamlesi sonrası NATO harekete geçti. NATO'nun salı günü olağanüstü toplanacağı açıklandı. Toplantıya Ukrayna'nın da katılacağı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Putin, 19 Kasım'da ülkesinin balistik füze saldırılarına uğraması halinde buna nükleer silahla yanıt verilmesine olanak tanıyan doktrini onayladı.

Yeni doktrinde, bir ülkenin, nükleer silah sahibi başka bir ülke desteğiyle Rusya topraklarına balistik füze saldırısında bulunması durumunda Rusya'nın nükleer yanıt vermesine olanak tanınırken, insansız hava araçları veya savaş uçaklarıyla yapılan saldırılar da bu kapsama alındı.

Rusya'ya "bir ittifak üyesi tarafından saldırganlık yapılması" da yine nükleer yanıt verilebilecek bir gelişme şeklinde tanımlanırken, söz konusu ülkenin bağlı olduğu tüm ittifak üyeleri da olası saldırganlığın tarafı sayılacak.

Moskova'nın adımı, ABD yönetiminin, Ukrayna'ya, temin ettiği uzun menzilli Kara Taktik Füze Sistemleri (ATACMS) füzelerini sınırlı şekilde Rusya topraklarında kullanma imkanı tanıyacak izni verdiği iddialarının ardından gelmişti.

İstanbul Haber Ajansı 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hindistan, Rus denizaltısını kiraladı13 Aralık 2025 Cumartesi 13:00
  • KKTC’den Almanya’ya römorkör!13 Aralık 2025 Cumartesi 12:00
  • Çaldığı tekneyle tarihi köprüye çarptı13 Aralık 2025 Cumartesi 11:30
  • Ukrayna, Rus gemisine el koydu11 Aralık 2025 Perşembe 12:00
  • ABD, Venezuela açıklarında petrol tankerine el koydu11 Aralık 2025 Perşembe 11:00
  • Karadeniz’de bir tankere daha saldırı gerçekleşti!11 Aralık 2025 Perşembe 10:30
  • Savaş riski, sigorta maliyetlerini 3’e katladı!11 Aralık 2025 Perşembe 10:00
  • ABD ve İsrail donanmasından ortak tatbikat!10 Aralık 2025 Çarşamba 15:30
  • UAEA duyurdu: Çernobil’in koruma kalkanı çöktü10 Aralık 2025 Çarşamba 14:30
  • ABD, Pasifik'te kuş uçurtmuyor: 9 ton kokain!10 Aralık 2025 Çarşamba 14:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim