İran, PKK'nın İran yapılanmasını Erbil'de vurdu. Örgüt, SİHA ve roketlerle yapılan saldırıda Salih Mihemed isimli mensuplarının öldürüldüğünü açıkladı. Mihemed’in örgütün lojistik biriminin sorumlusu olduğu öğrenildi. Shafaq News de saldırıyı doğrulayan bir habere imza attı. Örgüte yakın farklı sosyal medya hesapları 18 Ocak’ta PJAK bağlantılı 11 kişinin gözaltına alındığını da duyurmuştu. İran devleti PKK’ya bağlı yapılanmalara karşı operasyonlarını 13 Haziran’da İsrail’le yapılan ‘12 Gün Savaşı’ndan sonra artırdı.
Savaş sırasında PJAK’lılar sahneye çıktı. İsrail'in saldırısının hemen ikinci günü örgüt tarafından yapılan açıklamada, “İran vatandaşlarını bu kriz, yıkım ve karanlıktan kurtarmanın ilk ve en önemli ön koşulu bu rejimi tamamen kaldırmak ve sona erdirmektir” denildi. İran Devleti ise PJAK’lıların ayaklanma çağrılarına göz açtırmadı. Operasyonlarda yüzlerce terörist yakalanırken, “İsrail ile işbirliği” yaptığı tespit edilen 20’ye yakın terörist hakkında da idam cezası verildi. Gazeteci Hiva Zarie de Mezapotamya Ajansı’na İran’da yaşananları “Özerklik talebi bastırılıyor” cümlesiyle duyurmuştu.
İşte örgüt medyasının yayınladığı saldırıya ilişkin video:
PKK’ya şok: Lojistik sorumluları öldürüldü!

Emperyalist devletlerin planlarında rol oynamaya kalkan PKK’ya bir kötü haber de İran’dan geldi. Örgütün yayın organı, 21 Ocak sabahı İran’ın operasyon yaptığını duyurdu. Habere göre İran, örgüte bağlı PJAK yapılanmasının askeri bir merkezini Irak’ta vurdu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Nikos Hristodulidis ile Tufan Erhürman görüştü!KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, GKRY Lideri Nikos Hristodulidis ile bir araya geldi. Erhürman, "Toplantı yararlı, verimli ve olumlu bir havada geçti" dedi.
Trump, duyurdu: 3 günlük ‘Ateşkes’ ilan etti!ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında 9 - 11 Mayıs tarihlerini kapsayan, 1000 esirin takas edileceği 3 günlük bir 'Ateşkes' ilan edildiğini duyurdu.
İran ve ABD arasında ‘Hürmüz’ çatışması!CENTCOM; Hürmüz Boğazı geçişinde ABD savaş gemilerine İran kaynaklı füze, İHA ve küçük tekne tehditlerinin engellendiğini açıkladı. Tehditlere karşılık verildiği, bazı İran askeri unsurlarının vurulduğu ve ABD gemilerinin zarar görmediği bildirildi.
ABD, saldırdı: İran’da art arda patlamalar!İran'ın güneyindeki Bender Abbas kenti ve Keşm Adası'nda patlama seslerinin geldiği bildirildi.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim






































