• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C

Osman Durmuş: Türk insanı kobay yapıldı

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Dünya Sağlık Örgütü'ne 'kıyak olsun' diye Türkiye'deki 41 milyon insanının faz 4 elemanı olarak kullanıldığını ve sonuçlarının gizli tutulduğunu ileri sürdü.
Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2010 yılı bütçesi üzerinde konuşan CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, domuz gribi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın konuşmasında, domuz gribi hakkında da bir şeyler söylemesini beklediğini belirten Hamzaçebi, ''Başbakanla ters düştü, bu yüzden konuya girmeye cesaret edemiyor. Başbakan karşısında mazeret beyan edebilir ama toplumun merakla beklediği bir konuda, Başbakan, 'ben aşı olmayacağım' dedikten sonra susma hakkına sahip değil. Bu konuya açıklama getirmeli'' diye konuştu.

CHP'li Hamzaçebi, AK Parti'nin bakanlıkta olağanüstü ölçüde kadrolaştığını iddia ederek, ''Bu kadrolaşma, doğu ve güneydoğu patentli bir oluşumun kadrolaşması deniliyor. Bu ekibin dışındaki bir ricanın yerine getirilmediğini öğrendim'' dedi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Sağlık Bakanı Akdağ'ın, domuz gribi aşısı konusunda baskı altında olduğunu öne sürdü.

-''NOVARTİS: AŞIYI 4 YAŞ ALTINA VE HAMİLELERE VURMAYIN''-

Bu aşının yan etkilerinin olduğunu ve insanların ölebileceğini ifade eden Durmuş, aşı yapılacak kişiye güvence verilmesi gerektiğini bildirdi. Osman Durmuş, ilaç firması Novartis'in kendi internet sitesinde, ''Aşıyı 4 yaş altına ve hamilelere vurmayın'' denildiğini kaydederek, İsviçre'de 2 yaşın altındaki çocuklara domuz gribi aşısı yapılmadığını bildirdi.

MHP'li Durmuş, eski DDY Hastanesinde çalışan 2 temizlik görevlisinin domuz gribi aşısı olduktan sonra rahatsızlandığını ileri sürerek, ''Birisinin kalbi durdu ve şu anda da yoğun bakımda'' dedi.

Durmuş, ''Bu ne biçim baskıdır ki Dünya Sağlık Örgütüne 'kıyak olsun' diye 41 milyon insanımız faz 4 elemanı olarak kullanılıyor ve sonuçları gizleniyor. Böyle bir olay demokratik ülkede kabul edilemez, bakan Anayasanın 17. maddesini bilerek ve isteyerek ihlal ediyor. Başbakan uyardığı halde, hala devam ediyor'' diye konuştu.

Okullarda bu aşının yapılmasının fecaat olacağına işaret eden Durmuş, ''İnsanlar ölebilir. ülkemizde her yıl 10 bin kişi zatürre oluyor. Bu, günde 30 kişi zatürreden ölüyor demektir. Bakanlık ölü çetelesi tutuyor, 'aşın olun' diyor. Niçin insanlar aşı olmaya zorlanıyor?'' diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''aşı olmayın'' derken, Sağlık Bakanı Akdağ'ın ''aşı olun'' dediğini, bu durumun da kafa karışıklığına neden olduğunu söyledi.

Muayenelerin paralı hale getirildiğini ileri süren Kaptan, devlet hastanelerinin muayene parası olarak 8 lira, özel hastanelerin de 15 lira aldığını kaydetti. Osman Kaptan, hastaya müşteri gözü ile bakıldığı iddiasında bulundu.

-''BENİM ECZANEM DE İFLAS ETTİ''-

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, eczacıların sorunlarını dile getirdi.

Kendisinin de eczacı olduğunu belirten Özçelik, ''35 yıllık eczacıyım. Benim eczanem de iflas etti. Ama Başbakanın dediği gibi beceriksizlikten değil'' dedi.

DTP'li Özçelik, 24 bin eczaneden 10 binin iflas tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu, eczacıların bankalara olan borç ve faizleri ödemekte zorlandığını belirterek, devletin katkı paylarını eczaneler yoluyla almasını da eleştirdi.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Başbakan Erdoğan'ın domuz gribi ile ilgili açıklamasından önce aşı olmayı düşünürken, açıklamadan sonra aşı olmaktan vazgeçtiğini söyledi.

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, ilinin sağlıkta Avrupa standartlarını yakaladığını söylerken, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, sağlıkta dönüşümün Türkiye'ye pahalıya mal olduğunu savundu.

İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim