• BIST 10244.77
  • Altın 4293.967
  • Dolar 40.2839
  • Euro 46.8008
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 35 °C
  • İzmir 36 °C

Muharrem İnce, CHP'ye geri dönüyor!

Muharrem İnce, CHP'ye geri dönüyor!
Muharrem İnce, 4.5 yıl aradan sonra yarın CHP grup toplantısına katılarak Özgür Özel'in 'Baba evi' davetine icaret ediyor. Tarihi dönüş öncesi Ekrem İmamoğlu'ndan da mektup geldi.

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in davetinin ardından bugün TBMM'deki CHP grup toplantısına katılarak yaklaşık 4.5 yıl sonra CHP'ye geri dönüş yapacak.

ÖZGÜR ÖZEL'İN 'BABA EVİ' DAVETİ VE TARİHİ ADIM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz hafta 18 Haziran'da Memleket Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Muharrem İnce ile görüşmüş ve kendisini CHP'ye, "baba evine" davet etmişti. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada Özel, Memleket Partisi'ni "CHP'ye en yakın parti" olarak tanımlamış ve "Sayın Muharrem İnce'yi ve Memleket Partisi'ndeki arkadaşlarımızı baba evine davet noktasında bir iki cümle de kurdum. Tabii ki bundan sonraki aşama kendi takdirleri olacak" ifadelerini kullanmıştı. İnce de bu davet üzerine partisinin yetkili kurullarını toplayacağını açıklamıştı. Özel, bugün katıldığı bir televizyon programında ise "Bugün inşallah kendi il başkanları toplantısıyla, kendi yetkili kurul toplantısıyla bir karar verecekler" diyerek süreci doğruladı.

İNCE'NİN SİYASİ GEÇMİŞİ VE DÖNÜŞ SÜRECİ

Muharrem İnce, 2014 ve 2018 CHP kurultaylarında genel başkan adayı olmuş, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak yarışmıştı. CHP üyesiyken 4 Eylül 2020'de Memleket Hareketi'nin kuruluşunu ilan eden İnce, 8 Şubat 2021'de CHP'den resmen istifa etmişti. İstifasının ardından 17 Mayıs 2021'de Memleket Partisi'ni kuran İnce'nin, yaklaşık 4.5 yıllık aranın ardından CHP saflarına dönmesi bekleniyor. İnce, 2002 öncesinde Yalova İl Başkanlığı da yaptığı CHP'de, 2002-2018 yılları arasında Yalova Milletvekili, 2010-2014 yılları arasında ise grup başkanvekili olarak görev yapmıştı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN CEZAEVİNDEN TARİHİ MESAJ

Bu tarihi dönüş haberi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cezaevinden Muharrem İnce'ye bir mesaj gönderdi. İmamoğlu mesajında, İnce'nin kararından duyduğu mutluluğu dile getirerek şu ifadelere yer verdi:

muharrem-ince-tweet.jpg

"ARAMIRA HOŞ GELDİNİZ,

Sevgili Muharrem İnce Başkanım. Beni, ailemi ve arkadaşlarımı Büyük siyasi operasyonun, hukuksuzlukların, acımasız kuşatmalar ile yürütülen düşman hukuku uygulamalarının her anında yalnız bırakmadın ve Güç verdin. Tarihimizi en kritik kavşaklarından birinde Genel Başkanım Sayın Özgür Özel 'in güçlü daveti ile tekrar Baba Ocağına CHP'ye dönüş kararınızı çok kıymetli ve önemli buluyorum. İç cephe tahkimi amansız fakatsız ve pazarlık yapmadan ayrıştırmadan olur, Bunu ülke, millet ve saygı duyduğunuz kurumsal değerlere tutkulu Şahsiyetinizle gösterdiniz. Ne mutlu ki hiçbir makam ve mevki beklemeksizin attığınız bu adımın bir ve birlikte müreffeh Türkiye Mücadelemiz için heyecan verici olduğunu belirtmek isterim. Türkiyemiz için ulusal ve uluslararası çok zor mücadelemizin güçlü, kararlı ve azimle yürütülmesi şarttır. Bu tarihi dönemde:

1) CHP, İÇ СЕРНE TAHKİMİ: amasız, fakatsız olmalıdır

2) MUHALEFET, İÇ CEPHE TAHKİMİ: Milli menfaat ve prensiplere karşı, demokrasi ile hukuka aykırı ne varsa birlikte tepki vermek, kara durmakla olmalıdır.

3) MİLLETİMİZ, DEVLETİMİZ: adına iç CEPHE TAHKİMİ dışlamadın, düşmanlaştırmadan, bireysel ve siyasi menfaat gözetmeden istikbal ile istiklalimiz için bir ve birlikte elmalıdır."

İmamoğlu mesajında ayrıca, "İÇ CEPHE TAHKİMİ"nin (birlik ve beraberlik vurgusu) önemine değinerek, muhalefetin milli menfaatler ve demokrasi adına birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Selvi'ye DEM'den yanıt!17 Temmuz 2025 Perşembe 12:15
  • Kamu işçileri bugün iş bırakıyor!17 Temmuz 2025 Perşembe 12:00
  • Hasan Cemal, hastaneye kaldırıldı!17 Temmuz 2025 Perşembe 11:30
  • Mahmut Tanal'dan bir dakikalık eylem!17 Temmuz 2025 Perşembe 11:00
  • Kasaplar sinek avlıyor! Ya fiyatlar?17 Temmuz 2025 Perşembe 10:45
  • 10 ilde 5 çeteye operasyon: 106 milyonluk vurgun!17 Temmuz 2025 Perşembe 10:30
  • Önce İmamoğlu sonra Karalar tutuklandı!17 Temmuz 2025 Perşembe 09:30
  • Şileli Başkan görevden uzaklaştırıldı!17 Temmuz 2025 Perşembe 09:00
  • Bahçeli, DEM heyetini kapıda karşıladı!16 Temmuz 2025 Çarşamba 16:00
  • Akın Gürlek davası: İmamoğlu için karar açıklandı!16 Temmuz 2025 Çarşamba 14:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim