Yeniçağ'dan Masum Gök'ün haberine göre ünlü borsacı Nihat Özçelik’in şantaj ve kişisel verileri ele geçirmek iddiasıyla yargılandığı davadan MOSSAD ajanı çıktı. Nihat Özçelik 18 Aralık 2024 tarihinde kişisel verileri ele geçirmek için rüşvet vermek ve şantaj iddiasıyla tutuklanmıştı. Bu operasyonda tutuklananlardan birisi de Serkan Çiçek isimli bir kişiydi. Serkan Çiçek’in tutuklanma gerekçesi ise rüşvete aracılık etme suçlamasıydı. Yapılan yargılama sonucu Serkan Çiçek nisan ayında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. Nihat Özçelik de 23 Haziran’daki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
6 Ekim’de ajanslara şöyle bir haber düştü: “MOSSAD ajanı tutuklandı!”
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yürüttüğü operasyonlarda, “Pandora Dedektifliği” adlı şirketin sahibi Serkan Çiçek’in İsrail istihbarat servisi MOSSAD için bilgi topladığı ortaya çıkarıldı. Çiçek’in MOSSAD ajanı Faysal Rasheed ile doğrudan irtibat kurduğu, Türkiye’de faaliyet gösteren bazı isimlerle birlikte casusluk yaptığı tespit edildi. MİT’in elde ettiği bilgilere göre, asıl adı Muhammet Fatih Keleş olan Serkan Çiçek, iş hayatında ciddi borçlanmalar yaşadıktan sonra ismini değiştirerek 2020 yılında dedektiflik faaliyetlerine başladı. Çiçek’in, “İsrail Çevrimiçi Operasyon Merkezi” üyesi olduğu belirlenen Faysal Rasheed ile bağlantı kurduğu ve 31 Temmuz’da WhatsApp üzerinden iletişime geçtiği saptandı. Rasheed, kendisini yurt dışında faaliyet gösteren bir hukuk bürosunun çalışanı olarak tanıtmıştı.
MOSSAD ajanı Rasheed, Çiçek’ten İstanbul Başakşehir’de yaşayan, İsrail’in Ortadoğu politikalarına karşı çıkan Filistinli bir aktivisti dört gün boyunca takip etmesini istedi. Bu görevin karşılığında, 1 Ağustos’ta Çiçek’e 4 bin dolar değerinde kripto para gönderildi. Çiçek’in hedefteki kişiyi internet üzerinden araştırdığı, Filistinli bir aktivist olduğunu öğrendiği ve buna rağmen teklifi kabul ettiği belirlendi. MİT raporuna göre, Çiçek iki gün boyunca “kiralık daire bakma” bahanesiyle sitenin içine girerek keşif yaptı, ardından 3 Ağustos’ta Rasheed’in bağlantıyı kestiği tespit edildi.
Soruşturma kapsamında Çiçek’in, daha önce İsrail’e casusluk suçundan 19 yıl hapse mahkûm edilen dedektif Musa Kuş ve avukat Tuğrulhan Dip ile de çalıştığı ortaya çıktı. Dip’in, kamu kurumlarındaki kişisel verileri maddi menfaat karşılığında dedektiflere temin ettiği, yasa dışı sorgu sistemlerinden elde ettiği bilgileri para karşılığında sattığı ve bu verilerin MOSSAD’a aktarıldığı belirlendi.
POLİSLERE RÜŞVET VERMEKLE SUÇLANIYORDU
MOSSAD’dan tutuklanan Serkan Çiçek, Nihat Özçelik’in yargılandığı davanın sanıklarından birisiydi. 18 Aralık 2024 tarihinde tutuklanan Serkan Çiçek ve Nihat Özçelik’in suçlandığı iddianame 6 Şubat 2025 tarihinde kabul edildi. İş insanı Enver Çevik ve Kemal Akkaya’nın şikayetçi olduğu dosyada MOSSAD’dan tutuklanan Serkan Çiçek hakkındaki suçlama rüşvete aracılık etmekti. İddianameye göre Serkan Çiçek, dosyadaki şikayetçilerle ilgili Emniyet istihbarattaki polislere rüşvet vererek yasa dışı sorgulama yaptırıyordu. Parayı da kız kardeşinin hesabından gönderiyordu. Serkan Çiçek bu iddiaları kabul etmedi. Dosyadaki şüpheli polise para göndermesini de “kredi taksiti ödemesi” diye iddia etti. İddianamede dosyadaki sanık polislerin HTS ve baz verilerini sorgulamak istediği kişiler için "FETÖ açıklaması" girdiği yapılan araştırma da ortaya çıktı. Ancak bu kişiler daha önce bir FETÖ soruşturması geçirmemişti.
ÖZÇELİK MANİPÜLASYON İDDİASIYLA TUTUKLANDI
20 Eylül'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Investco Holding’e yönelik başlatılan soruşturmada kapsamında Nihat Özçelik tutuklanmıştı. “Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet” suçundan elde edilen gelirleri borsa ve diğer yatırım organlarını kullanarak aklama suçlamasıyla yürütülen soruşturmada 16 Eylül Salı sabahı yapılan operasyonda borsacı Nihat Özçelik, ekonomist Işık Ökte, “Bir Liderin Doğuşu: R. Tayyip Erdoğan” kitabının yazarlarından Ömer Özbay gözaltına alınan isimler arasındaydı. Başsavcılık, soruşturmada MASAK ve SPK raporlarındaki tespitlerin incelendiğini açıklamıştı.
















































