• BIST 9217.51
  • Altın 4281.009
  • Dolar 39.678
  • Euro 45.7946
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 33 °C

Maydonoz Döner'den ‘FETÖ’ taktikleri!

Maydonoz Döner'den ‘FETÖ’ taktikleri!
FETÖ'nün maddi yapılanması olan Maydonoz Döner’in sadece Eskişehir’deki 6 şubesinden örgüte 7 milyon 618 bin lira aktarıldığı tespit edildi. Para aktarımlarının dikkat çekmemek için FETÖ’cü Esnaf ve Kuyumcular üzerinden yapıldığı anlaşıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Maydonoz Döner’in FETÖ’nün güncel yapılanmasında kullanıldığı, isim hakkı sistemiyle örgütle bağlantılı kişilere gayriresmi ortaklıklar verildiği deşifre edilmişti. MASAK raporuna göre, gayriresmi ortakların hisse satışlarından elde ettiği paralar, takibe takılmaması için FETÖ iltisaklı esnaflar, kuyumcular üzerinden emanet yöntemiyle örgüte aktarıldı. Ayrıca şirketin yurt dışında bayilikler vererek uluslararası düzeyde para transferini kolaylaştırdığı da saptandı.

ADLİ İŞLEM SÜRÜYOR

Eskişehir, Şırnak, Bursa ve Balıkesir’de 9 Mayıs’ta düzenlenen ikinci operasyonlarda biri kadın olmak üzere toplam 23 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitaplar, dijital materyaller, 3 adet F serisi dolar ile 80 bin TL ele geçirildi. Emniyet ve savcılık ifadelerinde örgütle bağlarının olmadığını iddia eden şüphelilerden dokuzu serbest bırakılırken, 14 şüpheli adliyeye sevk edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda şüpheliler hakkında, terörizmin finansmanı, silahlı terör örgütüne üye olma ve örgütsel faaliyetleri sürdürme suçlamalarıyla adli işlemler sürdürülüyor.

MASAK RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Yapılan ikinci dalga operasyonunun MASAK raporu ortaya çıktı. Buna göre döner zincirinin toplam 937 şubesi arasında bulunan Eskişehir'deki 6 şubeden FETÖ’ye toplam 7 milyon 618 bin TL aktarıldığı belirlendi. Bu kapsamda, Yenibağlar Şubesi’nden 3 milyon 200 bin TL, Çamlıca Şubesi’nden 2 milyon TL, Emek Şubesi’nden bir milyon 593 bin TL, Vadişehir Şubesi’nden 720 bin TL, Büyükdere Şubesi üzerinden 53 bin TL ve Ulu Önder Şubesi’nden 52 bin TL örgüte yönlendirildiği tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin bireysel hesaplarından toplam 622 bin TL’lik başka bir transferin daha gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Murat Çalık, hastaneye sevk edildi!19 Haziran 2025 Perşembe 16:00
  • Ümit Özdağ: Siyasi yasak beklemiyorum19 Haziran 2025 Perşembe 15:30
  • Perinçek ve Davutoğlu nerede buluştu?19 Haziran 2025 Perşembe 15:00
  • İmamoğlu isyan etti: Bu insanlar sizin esiriniz değil19 Haziran 2025 Perşembe 14:30
  • Özgür Özel: “Esnafın elini havada bırakmayalım”19 Haziran 2025 Perşembe 13:15
  • TBMM komisyonunda arbede çıktı!19 Haziran 2025 Perşembe 12:30
  • Özdağ'dan Demirtaş’a: Aynı haklara sahip olmalı19 Haziran 2025 Perşembe 12:15
  • DEM'li Vekil, ‘Ermeni soykırımı’ dedi!19 Haziran 2025 Perşembe 11:00
  • CHP, envantere dikkati çekti!19 Haziran 2025 Perşembe 10:00
  • FETÖ'nün yeni umudu: Sosyalleşme oyunu!19 Haziran 2025 Perşembe 09:30
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim