• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Lübnan-İsrail sınırında karşılıklı saldırılar devam ediyor

Lübnan-İsrail sınırında karşılıklı saldırılar devam ediyor
İsrail ordusu, Lübnan topraklarından İsrail'e anti tank füzesiyle düzenlenen saldırının ardından Lübnan sınırındaki bölgelerin hedef alındığını duyurdu.

Ordudan yapılan kısa açıklamada, Lübnan topraklarından İsrail'in Arap el-Aramşe köyü yakınlarındaki askeri mevziye anti tank füzesi atıldığı ifade edildi.

Açıklamada, buna yanıt olarak Lübnan topraklarına saldırı düzenlendiği belirtildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre ise Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki beldelere yönelik iki füze atılmasının ardından İsrail ordusu Lübnan'ın güneyine doğru topçu atışı gerçekleştirdi.

Haberde, iki füzenin atılmasından kısa süre sonra Dahayra çevresinin topçu atışıyla, Yarin beldesi çevresinin de fosfor bombalarıyla hedef alındığı kaydedildi.

İsrail saldırısında Dahayra beldesinde 2 sivilin yaralandığı aktarıldı.

Hizbullah saldırıyı üstlendi

Lübnan Hizbullahı da sınırın güneyindeki Dahayra beldesi karşısında yer alan İsrail askeri mevzisinin füzelerle hedef alındığını duyurdu.

Hizbullah'ın NNA'da yayımlanan açıklamasında, söz konusu saldırının iki gün önce Hizbullah mensubu 3 kişinin ölümüne yol açan İsrail saldırısına "sert bir yanıt" olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, bugünkü saldırı sonucu İsrail tarafında can kaybı ve yaralanmalar olduğu kaydedildi.

Hizbullah, Lübnan'ı ve Lübnan halkını hedef alan, can kayıplarına yol açan İsrail saldırılarına yönelik yanıtının "kritik" olacağını vurguladı.

Sınır üzerinde gergin bekleyiş devam ediyor

Karşılıklı füze ve topçu atışlarının yapıldığı 120 kilometrelik Lübnan-İsrail sınırı üzerinde her iki bölgede gergin bekleyiş sürüyor.

Sınırın sıfır noktasındaki AA muhabirinin gözlemlerine göre Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) ve Lübnan güçleri, sınır hattında sürekli devri atıyor.

Saldırıların ardından yazılı açıklama yapan UNIFIL, "mavi hat" olarak bilinen İsrail-Lübnan sınırı üzerindeki her iki tarafa da itidalli davranmaları çağrısını yineledi.

Lübnan ordusu ise gazetecilerin dışında sınır bölgesine kimsenin girmesine izin vermiyor.

Lübnan'ın güneyinde yaşayan sivillerin çoğunun olası bir İsrail saldırısına karşı başkent Beyrut ve daha güvenli bölgelere göç ettikleri ifade ediliyor.

İsrail yerleşim birimleri terk edilmiş vaziyette

Lübnan sınırının hemen karşısındaki İsrail'e ait yerleşim birimlerinden "Metulla"da herhangi bir sivil ve araç hareketliliği göze çarpmıyor.

Her evin üzerine İsrail bayrağının asıldığı yerleşim merkezi "hayalet bölgeyi" andırıyor.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim