• BIST 12433.5
  • Altın 6942.65
  • Dolar 43.5991
  • Euro 51.57
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 11 °C

Kurumlar Vergisi’nde beyanname süresi uzatıldı!

Kurumlar Vergisi’nde beyanname süresi uzatıldı!
Kurumlar Vergisi beyanname verme süresinin uzatılmaması tepki topladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürenin uzatılabileceği sinyalini verdikten kısa süre sonra vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs 2025 Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.

Kurumlar vergisi beyanname verme süresinin uzatılmaması muhasebecilerin tepkisini topladı. Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Halil, basına yaptığı açıklamada Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kurumlar vergisi beyanname verme süresinin uzatılmayacağına yönelik açıklamasını eleştirdi. Halil, “Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan talep ettiğimiz ‘kurumlar vergisi beyanname süresinin uzatılması’ talebi, keyfi bir istek değil, bir zorunluluktur” dedi. Öte yandan "#KurumlarVergisiUzatılsın" etiketi X'te en çok konuşulan başlıkların arasında yer aldı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN YEŞİL IŞIK

30 Nisan'da sona eren Kurumlar Vergisi Beyannamesi'nin tarihine ilişkin ise uzatılabileceğinin sinyalini veren Bakan Şimşek, "Kurumlar Vergisi Beyannamesi'nin 1 sene öncesinde son tarihinin 30 Nisan olduğu belirlenmiştir. Bu konuda bu yönde bize talepler iletiliyor. Teknik arkadaşların görüşüne saygı duyarım gerekirse bir iki gün uzatırız" dedi.

SÜRE UZATILDI

Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs 2025 Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"29 Nisan 2025 tarihli ve 188 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile;

- 30 Nisan 2025 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2024 hesap dönemine ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs 2025 Pazartesi günü sonuna kadar,

- 12 Mayıs 2025 (10 Mayıs 2025 tarihinin resmi tatile rastlaması nedeniyle) ve 14 Mayıs 2025 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken elektronik defter ve berat dosyalarının yüklenme süresi 16 Mayıs 2025 Cuma günü sonuna kadar, uzatılmıştır."

MÜKELLEFLER BEYANNAMELERİNİ NASIL VERECEK?

Mükellefler beyannamelerini gib.gov.tr aracılığı ile dijital.gib.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda verebiliyor. Ödemeler de Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinden, Dijital Vergi Dairesi ve mobil uygulamadan yapılabiliyor. Ayrıca, anlaşmalı bankalar ve PTT iş yerlerinden de ödeme yapılabilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 2026’da Asgari Ücret ne kadar olacak? Açıklandı!24 Aralık 2025 Çarşamba 10:30
  • Emlak vergisine, 2 kat sınırı!08 Aralık 2025 Pazartesi 10:00
  • Gümüş, tüm zamanların rekorunu kırdı!01 Aralık 2025 Pazartesi 10:45
  • IBAN transferinde yeni kural: 1 Ocak’a dikkat!27 Kasım 2025 Perşembe 10:15
  • Ekim 2008'e dikkat: Emekli Maaşı...!27 Kasım 2025 Perşembe 10:00
  • Asgari ücrete refah payı gelecek mi?26 Kasım 2025 Çarşamba 09:30
  • 3. çeyrekte bankaların çalışan sayısı belli oldu!24 Kasım 2025 Pazartesi 09:30
  • Borsada manipülasyon: Şimşek dikkat çekti!24 Kasım 2025 Pazartesi 09:00
  • IMF'den dikkat çeken rapor: “Türkiye fark atacak”22 Kasım 2025 Cumartesi 09:30
  • Ekonomi yönetiminin yeni oyunu: Gıda!12 Kasım 2025 Çarşamba 16:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim