Türkiye genelinde 250'ye yakın şubesiyle faaliyet gösteren Ekrem Coşkun Döner, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti. Şirketin bu adımı, sektördeki ekonomik dalgalanmaların ve artan maliyetlerin işletmeler üzerindeki baskısını bir kez daha gözler önüne serdi. Konkordato talebi, şirketin borçlarını belirli bir oranda ve vadede ödeyerek iflastan kurtulmayı hedefleyen hukuki bir süreç. Mahkeme tarafından kabul edilen başvuru sonrası Ekrem Coşkun Gıda'ya geçici mühlet kararı verildi. Bu süre zarfında şirketin mali yapısını düzeltmek ve alacaklılarla uzlaşmaya varmak için bir yol haritası izlemesi bekleniyor.
Konkordato süreciyle birlikte Ekrem Coşkun Gıda hakkında bazı kısıtlamalar da getirildi. Şirketin ve ortaklarının taşınır ve taşınmaz mallarının devri yasaklandı. Ayrıca, mahkeme izni olmadan rehin verme, kefil olma, ekipman devri veya bağış gibi işlemler yapamayacak. İcra ve İflas Kanunu kapsamında alınan önlemler doğrultusunda, şirkete yönelik tüm haciz, icra ve muhafaza işlemleri askıya alındı.
Bu durum, şirketin finansal nefes almasına ve yeniden yapılandırma çalışmalarına odaklanmasına olanak sağlayacak. Alacaklılara da hukuki bir hak tanınarak, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 7 gün içinde mahkemeye dilekçeyle başvurarak konkordato talebine itiraz etme hakkı verildi. Ancak bu itirazların geçerli sayılabilmesi için somut belgelerle desteklenmesi gerekiyor.
















































