• BIST 10015.29
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kılıçdaroğlu'dan Soylu'nun '14 Mayıs darbedir' sözlerine yanıt: Bu ülkede darbeyi siz yapıyorsunuz

Kılıçdaroğlu'dan Soylu'nun '14 Mayıs darbedir' sözlerine yanıt: Bu ülkede darbeyi siz yapıyorsunuz
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'ya gitti. Düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, '14 Mayıs darbe siyasi darbe girişimidir' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap vererek, "Bu ülkede darbeyi siz yapıyorsunuz" dedi.

Ağrı'da Millet İttifakı'nın seçim mitingine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde yapacağı projeleri anlattı. Vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, özellikle gençlere ve kadınlara söz verdi. Geliri olmayan veya asgari ücretin altında olan kadınlar için bankada hesap açılacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Devletten başka kimse para aldığınızı bilmeyecek, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca '14 Mayıs darbe siyasi darbe girişimidir' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap vererek, "Sözde darbe oluyormuş, bu ülkede darbeyi siz yapıyorsunuz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Gençliğim Patnos'ta geçti. Patnos'un ovalarını, çalışan insanları, bereketli topraklarını biliyorum. Biz neden bir değişim istiyoruz? 22 yıldır iktidardalar. Hala Ağrı'da bazı yerlere su gitmiyorsa bir sorun vardır.

'DARBEYİ SİZ YAPIYORSUNUZ'

Bunlardan biri dedi ki sandığa gidilecek darbe yapılacak. Bu ülkede darbeyi siz yapıyorsunuz. Onların ne yaptıklarını biliyorum. Yandaşları için çalışıyorlar! Kaçırdıkları 418 milyar doları son kuruşuna kadar getireceğim. Yuh çekmeyin arkadaşlar sandığa giden oyunuzu kullanın, yuhla bir şey olmaz sandıkla olur.

Emine Şenyaşar'ın hakkını teslim etmiyorsanız orda bir adaletsizlik vardır. Ben kul hakkı yemedim yedirmeyeceğim...

Bir çocuk açsa 85 milyon açtır. Bir ülkede bir evin elektriği yoksa 85 milyonun elektriği yoktur. Malı onlardan alacağız vatandaşa vereceğiz.

GELİRİ OLMAYAN KADINLARA ALTIN HESABI SÖZÜ

Hanımlar geliri olmayan ya da asgari ücret altı olanlar için banka hesabı açacağız. Paranız sizin bankanıza yatacak devlet dışında kimse bunu görmeyecek. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Sözüm söz annelere altın hesabı da açılacak. Tüm sıkıntıları evdeki kadın çekiyor çünkü.

Ekmeğin arasına salça sürüp okula gönderen anne var bunu da bitireceğim. Beslenme çantası olmayacak okulda suyunu içecek yemeğini yiyecek her çocuk okulda beslenecek aynı yemeği yiyecek aynı sütü içecek.

'5'Lİ ÇETEYE DEĞİL SİZE ÇALIŞACAĞIM'

5'li çeteye değil size çalışacağız. Türkiye'ye hakkı hukuku getireceğiz. Adaleti getireceğiz. Sizin için hiçbir ayrım yapmadan 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Herkesin inancına, kimliğine herkes saygı duyacak.

Bu bölgeyi özel yatırım bölgesi ilan edeceğiz. Söz veriyorum sizin için çalışacağım. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim