• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 413'e yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 413'e yükseldi
İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 413'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verildi.İsrail'in dünden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 78'i çocuk, 41'i kadın 413 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 300 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada ayrıca, "İsrail'in Filistinli ailelere yönelik gerçekleştirdiği 8 katliamda 54 kişinin öldüğü" aktarılırken, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

159 konut tamamen yıkıldı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dünden bu yana düzenlediği saldırılarda, 159 konut tamamen yıkıldı, 1210 konut ise kısmen hasar gördü.
Gazze'deki Hükümet Enformasyon Dairesi Başkanı Selame Maruf, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in dünden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılardaki maddi hasara ilişkin açıklama yaptı.
Maruf, "İşgal güçleri, dün gece yarısına kadar 13 çok katlı binanın da aralarında bulunduğu 159 konutu tamamen yıktı, 36'sı oturulamayacak hale gelen 1210 konuta ise kısmen hasar verdi." dedi.
İsrail'in Gazze’deki hükümete bağlı Çalışma Başkanlığı binası başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını ve iki camiyi hedef aldığını aktaran Maruf, vurulan yerler arasında İçişleri Bakanlığa ait 19 tesisin bulunduğunu kaydetti.
Elektrik şirketinin, maruz kaldığı bombalama sonucu 13 ana hattın kesilmesi, 4 trafo ve 12 direğin tahrip edilmesiyle uğraştığını söyleyen Maruf, İsrail'in elektrik tedarikini durdurmasının, "elektrik dağıtım saatlerini günde 8 saatten 4 saate düşürdüğü için insani durumu daha da kötüleştirdiğini" ifade etti.
Maruf ayrıca "elektrik kesintilerinin hastaneler, su kuyuları ve arıtma tesisleri gibi önemli sektörlerin hizmetlerini tehdit eden olumsuz etkileri" konusunda uyardı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha öldürdü

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Eriha'nın kuzey girişinde çıkan çatışmalarda bir Filistinli, İsrail askerleri tarafından karın ve göğsünden gerçek mermiyle vuruldu.

Abdulhalim Ebu İsnine adlı Filistinli hayatını kaybetti.

Son saldırıyla birlikte dünden bu yana Batı Şeria'da öldürülen Filistinli sayısı 8'e yükseldi.

Öte yandan Filistin Kızılayı da Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleriyle yaşanan çatışmalarda 21 Filistinlinin gerçek mermiyle, 3'ünün de şarapnel parçasıyla yaralandığını kaydetti.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim