• BIST 9283.95
  • Altın 4289.948
  • Dolar 39.5624
  • Euro 45.5184
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 33 °C

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesini vurdu

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesini vurdu
İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde karadan kuşattığı Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesini hedef aldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının paylaştığı görüntülere göre, İsrail ordusunun kuşatması altındaki ve yakıt tedarik edilememesi nedeniyle alarm durumundaki Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesi vuruldu.

Görüntülerdeki doktorların bölgedeki patlama nedeniyle tozdan nefes almakta zorlandığı dikkati çekti.

Doktorlar, saldırılar ve yakıt eksikliği nedeniyle daha önceden hastane içinde yerleri değiştirilen yoğun bakım hastalarının yeniden başka bir alana tahliye edildiği bilgisini paylaştı.

Yenidoğan servisindeki bebekler kuvözden çıkarıldıktan sonra hayatını kaybetti

Görüntülere göre ayrıca Şifa Hastanesi'ndeki yenidoğan bölümünde kuvözlerinden çıkarılan 30'dan fazla bebek hastane personeli ve gönüllü sivillerin kucaklarında daha güvenli ve uygun bir yere nakledildi.

Doktorların bebekleri taşırken geçtiği hastane koridorlarının yaralıların bulunduğu hasta yataklarıyla dolu olduğu ve aynı koridorlarda, evleri bombalandığı için yerinden edilen ve hastaneye sığınan sivillerin de yaşadığı görüldü.

Bu vahim duruma dair konuşan Filistinli bir doktor, bebekleri taşıdıkları alanın özellikle prematüreler için uygun olmadığını vurguladı.

Bebeklerin normalde kuvözde kalması gerektiğini belirten doktorlar, "bugüne kadar üç bebeğin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle öldüğünü" söyledi.

Görevinin başındayken eşini kaybetti

Başka bir videoda, İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle gazeteciler dahil kimsenin hastaneye ulaşamaması nedeniyle hastanenin sağlık personelinden birinin buradaki insani trajediyi aktarmak için muhabirlik yaptığı görüldü.

Hastane çalışanının mikrofon uzattığı bir doktor, eşini İsrail bombardımanında kaybettiği için annesiz kalan iki küçük çocuğunu hastanede yanına alarak çalıştığını anlattı.

Yoğun bakım bölümünde çalışan doktor İsam Radi, "Görevimin başındayken karım şehit oldu. Çocuklarımı burada yanıma almak zorunda kaldım. Hala görevimin başındayım. Tüm şartlara rağmen Allah’a hamd olsun." ifadelerini kullandı.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP, envantere dikkati çekti!19 Haziran 2025 Perşembe 10:00
  • FETÖ'nün yeni umudu: Sosyalleşme oyunu!19 Haziran 2025 Perşembe 09:30
  • Muharrem İnce, CHP'ye dönüyor!19 Haziran 2025 Perşembe 09:00
  • Türk-İş Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yürüdü!18 Haziran 2025 Çarşamba 16:00
  • Yılmaz Tunç'tan Murat Çalık açıklaması!18 Haziran 2025 Çarşamba 15:00
  • Öcalan'dan Ahmet Özal'a mektup!18 Haziran 2025 Çarşamba 14:00
  • Erdoğan: “Her türlü senaryoya hazırız”18 Haziran 2025 Çarşamba 13:30
  • Ümit Özdağ: “Rüyalarda dışarı çıkıyordum”18 Haziran 2025 Çarşamba 13:00
  • Özel'den İnce'ye ‘Baba Ocağı’ çağrısı!18 Haziran 2025 Çarşamba 12:45
  • Gelecek Partisinden İsrail'e hack saldırısı!18 Haziran 2025 Çarşamba 10:45
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim