• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

İsrail kara harekatını iptal etme şartlarını açıkladı

İsrail kara harekatını iptal etme şartlarını açıkladı
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Conricus, Hamas'ın tüm tutukluları serbest bırakması ve teslim olması halinde Gazze Şeridi'nde kara operasyonu düzenlenmeyeceğini söyledi

Avustralya radyo istasyonu ABC'de konuşan İsrail Savunma Kuvvetleri'nin basın sözcüsü Jonathan Conricus, günlerdir gündemden düşmeyen ‘Gazze’de kara harekatı’ ile ilgili açıklamasında, “Eğer Hamas, şu anda yaptığı gibi İsrailli sivillerin arkasında saklandığı yerden çıkıp, 212 rehinemizi geri verir ve kayıtsız şartsız teslim olursa, o zaman savaş biter” ifadelerini kullandı. Conricus, Hamas’ın bu şartları yerine getirmemesi durumunda İsrail ordusunun Gazze’de kara operasyonu yapmak zorunda kalacağını vurguladı. Conricus, "Eğer rehineleri iade etmezlerse muhtemelen içeri girip bu işi halletmemiz gerekecek" diye konuştu. 

Filistin'e destek verenlere tepki

Konuşmasında, dünya çapındaki Filistin’e destek gösterilerine de tepki veren İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Conricus “Filistin yanlısı protestocular ya Gazze Şeridi'ndeki durumdan habersiz ya da İsrail'den nefret ediyor” dedi.

Conricus, aralarında Avustralya'nın da bulunduğu dünyanın bazı ülkelerinde gerçekleşen ve Filistin'i destekleyen eylemlerin sivilleri yok eden 'teröristlere destek' anlamına geldiğini iddia ederken, “Bu protesto gösterilerine ya Gazze'de olup bitenlerden haberi olmayanlar ya da İsrail'e karşı nefret dolu insanlar katılıyor” ifadelerini kullandı.

Conricus, Filistin’e destek gösterilerine katılanların işkence yapan, sivilleri idam eden ve egemen bir ülkeye saldıran bir örgütü desteklediğini iddia ederken, bu gösterilere katılanların teröristlerin tarafını tuttuğunu aktardı. “Onların yanında olmak ister misiniz?” diye soran İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü, sözlerini, “Teröristlerin yanında mı, yoksa İsrail'in yanında mı olacaksınız? Bu sizin ahlaki tercihinizdir ve tarihe geçecektir" diye tamamladı. (Gazete Oksijen)

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim