• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

İmamoğlu yarın hakim karşısına çıkıyor: Uydurma kavramlarla arayış nafile

İmamoğlu yarın hakim karşısına çıkıyor: Uydurma kavramlarla arayış nafile
İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yarın hakim karşısına çıkacak.

İçişleri Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin bir incelemenin ardından şikâyetçi olmuştu. Savcılık soruşturmasının ardından İmamoğlu dahil yedi isim hakkında, “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmiş aynı zamanda “siyasi yasak” da talep edilmişti.

İçişleri Bakanlığı’nın şikâyetiyle açılan bu davanın ilk duruşması yarın Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

'KUSURUMUZ VARSA HESAP VERİRİZ'

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, iddianamede, kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi. İlk duruşmanın gerçekleşeceği davayla ilgili konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:


Beylikdüzü döneminden kalma Danıştay’ın hakkımızda, bizim itirazlarımıza dönük bizi haklı bulduğu bir süreçte yeniden İçişleri Bakanlığı’nın dosya, arşiv araştırması gibi bir sürü konuya dahil olduğu konulardan bir tanesi. Zaten soruşturmayı yürüten İçişleri Bakanlığı’ndan siparişle gönderilen kişilere bakarsanız nereden geldiğini, o iş için nasıl bu insanların motive edildiğini anlarsınız. Yargının herkese eşit ve adil şekilde uygulandığı bir ülke hayal ediyoruz. Suçumuz, kusurumuz varsa hesap vermeye hazırız. Gereği neyse hazır oluruz. Ama uydurma kavramlar üzerinden arayışlar nafile.

ARİF YILDIRIM KİMDİR?

İmamoğlu’nun işaret ettiği isim ise 2015 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili adayı olan İçişleri Bakanlığı Müfettişi Arif Yıldırım. Yıldırım, İmamoğlu hakkında hapis ve siyasi yasak talebiyle açılan davaya dayanak oluşturulan raporlara imza atan isim olarak tanınıyor. Yıldırım, 31 Mart 2019 seçimlerinin İstanbul’da 6 Mayıs’ta iptal edilmesinin ardından bakanlık tarafından İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı öncesi ve sonrasını incelemeye alan teftiş heyeti arasında yer aldı. Yıldırım, İBB’deki “terör soruşturması” ve Londra’dan getirtilen “Fatih tablosu” için de incelemeleri yürüten isim olarak biliniyor.

İMAMOĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, davanın, savcı tarafından Danıştay’ın İmamoğlu’nun ihale süreçleriyle ilgili dahli, talimatı, yönlendirmesi, yetkisi, imzası vb. bulunmadığını tespit etmesine rağmen açıldığını söyledi. Polat, “Danıştay, Ekrem Bey hakkındaki soruşturma iznini kaldırmıştı. Kaldırırken de ‘Bu ihalelerde yetkisi yok kaldı ki imzası, dahili, bir yönlendirmesi yok. Dolayısıyla burada da bir sorumluluğu yok’ demişti. Ancak dosyayı bir bütün halinde, ‘ihaleye fesat açısından bakmak savcılığın yetkisindedir’ diye savcılığa gönderdi” dedi.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim