• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

İmamoğlu ve Yavaş'tan 'Anadolu Ajansı'na tepki

İmamoğlu ve Yavaş'tan 'Anadolu Ajansı'na tepki
İBB Başkanı İmamoğlu ile ABB Başkanı Yavaş, Anadolu Ajansı verilerine tepki gösterdi.

İmamoğlu açıklamasında "Anadolu Ajansı, bitkisel hayata girdi ve bitkisel hayattan çıkmak için bizim iktidara gelmemizi bekliyor. Kılıçdaroğlu'nun yüksek çıktığı sandıklara düzenli itirazlar yapılıyor, AA bunları sandıklara dahil etmiyor. AA verilerine bakmayın sizi aldatıyorlar" dedi. Yavaş ise açıklamasında "Türkiye'nin her yerinde, İstanbul'da Ankara'da öndeyiz" ifadelerini kaydetti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, açılan seçim sandığı sonuçlarına ilişkin olarak yaptıkları ortak açıklamada tüm Türkiye'de, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu söylerken, "Anadolu Ajansı yanıltıyor, Kılıçdaroğlu bugün Cumhurbaşkanı olarak ilan edilecektir" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Anadolu Ajansı, bitkisel hayata girdi ve bitkisel hayattan çıkmak için bizim iktidara gelmemizi bekliyor. Vatandaşlarımızın asla itibar etmemesini istiyoruz. İstanbul'a veri akışını kesen AA yöneticileri bizim için yok hükmündedir.

AA'ya inancımız yoktur. 2015 haziran seçimlerinde AA ne hikmetse Sayın Erdoğan'ı yüzde 65 ile önde başlatıyor. O seçim yüzde 40 ile bitiyor. Kasım seçimlerinde yüzde 75 ile başlatıp yüzde 49 ile bitiriyor. 2018'de yüzde 67'lerle başlatıp 52 ile bitiriyor. 2019'da ise gücü yetmiyor yine yüksekten başlıyor ama 2 saat sonra ekranlarını kapatıyor. Bu oranlara bakınca rahatlıkla söyleyebiliriz, 13. cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu bugün Cumhurbaşkanı olarak ilan edilecektir.

Veriler üzerinden baktığımızda yüzde 57 ile başlayan AA'nın ortalama 15-20 puan geride bitirdiği gecelere bakarsak bu akşamı siz ortaya koyun.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüksek çıktığı sandıklara düzenli itirazlar yapılıyor, AA bunları sandıklara dahil etmiyor. Birazdan Millet İttifakı'nın liderleri de burada olacak. Tek bir vatandaşımızın bile kandırılmasına, mutsuz olmasına fırsat vermeyeceğiz. Sandık başındaki dostlarımız, devletimizin görevlileri, herkes işine bakabilir. Oyumuz namusumuzdur. Görevimizin başındadır. Sonuçlar sizi mutlu edecek seviyededir.

Biz meseleye bütüncül bakıyoruz, net olarak öndeyiz. Ama zamanı geldiğinde ifade edeceğiz. AA'ya toplamayı, çıkarmayı öğreteceğiz.

AA verilerine bakmayın sizi aldatıyorlar.

Mansur Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

31 Mart seçimlerinde rakibimi yüzde 83 ile başlatmışlardı. Kendi işlerine gelen sandıkların akışını yapıp bunu da AA bütün milletimize yayıyor. Güvenilir bir tarafı yoktur.

Artık AA gerçekten işlevini yerine getirmiyor. Bizim elimizdeki verilere göre; yüzde 23.87 net gelen açılan sandık sonuçlarına göre sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. Bize güvenin, inanın. Sonuçlar geldikçe bilgilendireceğiz. Doğru bilgi buradadır, biz mahçup olmak istemiyoruz yanlış bilgi vermek istemiyoruz. AA durumuna düşmek istemiyoruz.

Sandıklarda duran arkadaşlarımızın, bütün milletimizin moralleri yüksek olsun. Net rakamlarla konuşuyoruz biz öndeyiz. Birinci turda tamamlayacağız inşallah. Tahmin ediyorum veriler yüzde 50'ye yaklaşırken yeniden bilgilendirme yapacağız.

Açılan sandık oranı yüzde 23,87, ne kadar önde olduğumuzu söylemiyoruz. Sürekli güncelleniyor.

Türkiye'nin her yerinde, İstanbul'da Ankara'da öndeyiz. (Karar)

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim