• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

İmamoğlu: Sinan Ateş’in katillerini bulmak boynumuzun borcu

İmamoğlu: Sinan Ateş’in katillerini bulmak boynumuzun borcu
İBB Başkanı İmamoğlu, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaptığı mitingde Ankara'da sokak ortasında suikaste uğrayan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ile ilgili "Akademisyen şehidimize yapılan bu suikastı yapan kişileri bulmak 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hepimizin boynunun borcudur bunu bilin." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlediği mitingde halka seslendi. Ankara'da sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ile ilgili adalet mesajı veren İmamoğlu, "Akademisyen şehidimize yapılan bu suikastı yapan kişileri bulmak 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hepimizin boynunun borcudur bunu bilin." dedi.

"Sinan hocayı ailesinden koparan, çocuklarından ayıran, hepimizin bildiği o kirli odakları milletin iktidarında adaletin önüne çıkaracağız. Adaletin önünde diz çöktüreceğiz onlara, diz çöktüreceğiz.” diyen İmamoğlu, "Bu mesele bir faili meçhul meselesi asla olmayacak. Bu memleket yapanın yanında kalıyor memleketi olmayacak." diye konuştu.

Öte yandan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuda işe alımda mülakatın kaldırılacağı vaadi ile ilgili "Seçime birkaç hafta kala 'mülakatı kaldıracağız' diyenlere, 'siz bu memleketin kaç milyon gencinin hakkını yediniz' diye sorun." ifadelerini kullandı.

"ONLARA DEMOKRASİ AHLAKINI GÖSTERECEĞİZ"

İmamoğlu, "Ben defalarca Cumhurbaşkanına çağrıda bulundum, 'Gelin birlikte üretelim' dedim. Beni yok saydılar. Beni değil 16 milyon İstanbulluyu yok saydılar. Biz bu seçimde, yok sayanları evlerine yollayacağız. Biz onların yaptığını yapmayacağız. AK Partili belediyelerle iş birliği yapacağız. Onlara demokrasi ahlakını göstereceğiz. Demokrasi dersi vereceğiz. 14 Mayıs’tan sonra herkes birbirini sevecek, sayacak. Kurumlarına saygı duyacak. Valiler devletin, milletin valisi olacak." dedi.

Atatürk Anıtı Meydanı'nda toplanan kalabalığa konuşan İmamoğlu, "Biraz ıslandık ama bu yağmur, 14 Mayıs’ın memleketin bereketi olacak sizlerle sabaha kadar ıslanmaya varım. Bu memleketin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Öyle bir dönemdeyiz ki artık ne iş yaparsak yapalım en doğrusunu yapmak zorundayız. Başka çaremiz yok. 'Durumu idare edelim' diye diye denizi bitirdik, ülkenin kaynaklarını yok ettik. Kaynakları tüketmekle kalmadık bir de milletimizin arasına nifak sokmaya başladılar. Biz bu milleti barıştırmaya geliyoruz. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Dönüyoruz, dolaşıyoruz aynı yerdeyiz. Bir arpa boyu yol gidemedik. 21 yıldır yapamadınız da şimdi mi aklınıza geldi? 'Hangi sorunu çözdünüz?' diye sorun. Hiçbir soruna çözüm bulamadılar. İnsanlarımızı kaybettik. Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik, eskiden de vardı diyerek kendinizi avutmayın. Buna yeter diyeceğiz." ifadesini kullandı.

“SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ BULMAK BOYNUMUZUN BORCU”

“Tabii ben bu memleketin genç bir insanına ve önemli bir akademisyenine yapılan bu suikastı, Sinan Ateş'e yapılan bu suikastı kınıyorum. Akademisyen şehidimize yapılan bu suikastı yapan kişileri bulmak 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hepimizin boynunun borcudur bunu bilin."

"BU MESELE BİR FAİLİ MEÇHUL MESELESİ ASLA OLMAYACAK"

"Ben gittim anneciğini, babacığını da ziyaret ettim. Ailesiyle bir arada oldum. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Tabii bu mesele bir faili meçhul meselesi asla olmayacak. Bu memleket yapanın yanında kalıyor memleketi olmayacak. Bu memleket; hak ve hukukun, adaletin sonuna kadar geldiği bir memleket olacak. Bu memleket; adamına göre mahkeme, adamına göre hukuk, adamına göre adalet, adamına göre karar memleketi olmayacak. Sadece içi yananların kötü olaylara karşı beddua ettiği değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adaletin simgesi olacak. Mekanı cennet olsun Sinan Ateş'i rahmetle anıyorum”

‘15 MAYIS’TA İKTİDAR MİLLET OLACAK’

Konuşmasında, Millet İttifakı iktidarında ayrımcılık olmayacağını vurgu yapan İmamoğlu, "Mesele hepimizin refah ve mutluluk için yaşama meselesi. Millet için çalışıyoruz. İstanbul bizim hizmet ettiğimizi bilir. Millet İttifakı, AKP’liymiş diye bakmayacak. Bizde her görüş var. İttifakın 6 siyasi partisi var ama şunu net olarak söyleyelim. Biz bu seçimden sonra demokrasiyi inşa edeceğiz. Gücümüzü milletten alacağız. Yüzümüzü millete döneceğiz. 15 Mayıs’ta iktidar Millet İttifakı olacak, 15 Mayıs’ta iktidar millet olacak. İhmal edilenler, yok sayılanlar, mülakatta elenenler iktidar olacak. Emeğinin karşılığını alamayanlar iktidar olacak. Ülkece ayağa kalkacağız. Devlet ne demek biliyor musunuz? Devlet, vatandaşa gücünü gösteren değil, şefkatini, adaletini, sevgisini gösterendir. Devlet, milletin emrindedir. Kurumlar ve kurallar devleti olmak zorundadır bunu başaracağız. Ekonomide, sağlıkta büyük atılımlar yapacağız. Tek tek bütün şehirlerimizin özel sorunlarına değineceğiz." açıklamasında bulundu.

'BENİ YOK SAYDILAR'

Millet İttifakı iktidarında herkese demokrasi dersi vereceklerini kaydeden Ekrem İmamoğlu, "Biz Bursa’ya hakimiz, bu şehrin her konusuna hakimiz. Millet İttifakı’nda seçeceğimiz vekillerle çalışacağız. Hep birlikte çok güzel işler başaracağız. Ben defalarca Cumhurbaşkanına çağrıda bulundum, 'Gelin birlikte üretelim' dedim. Beni yok saydılar. Beni değil 16 milyon İstanbulluyu yok saydılar. Biz bu seçimde, yok sayanları evlerine yollayacağız. Biz onların yaptığını yapmayacağız. AKP’li belediyelerle iş birliği yapacağız. Onlara demokrasi ahlakını göstereceğiz, demokrasi dersi vereceğiz. 14 Mayıs’tan sonra herkes birbirini sevecek, sayacak. Kurumlarına saygı duyacak. Valiler devletin, milletin valisi olacak. Yeni hükümetimizde vatandaşımız her zaman bize ulaşacak. Cumhurbaşkanı yardımcısı sıfatıyla hiç kimseyle kavgamız olmadan çalışacağız." diye konuştu.


İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim