• BIST 9629.19
  • Altın 2475.384
  • Dolar 32.4484
  • Euro 34.4945
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Hollanda'da silah sesleri! Avrupa fena karıştı

Hollanda'da silah sesleri! Avrupa fena karıştı
Rotterdam'ın en ünlü caddesinde araçlar ateşe verildi, 'acil durum' ilan edilen şehirde toplu ulaşım iptal edildi. Kameralar önünde vurulanlar var, görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Koronavirüs vakalarının hızla tırmandığı Avrupa'da ülkeler arka arkaya yeni kısıtlamalar ilan ederken, Hollanda'da gece yarısı sokaklar savaş alanına döndü.

Hollanda'nın liman kenti Rotterdam'da toplanan kalabalıklar araçları ateşe verdi, polise taşla saldırdı. Havai fişekler atan öfkeli protestocular bir polis aracını da yaktı

6-055.jpg

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise polisin bazı göstericileri vurduğu görüldü, söz konusu video kayıtları hızla yayıldı. Polis sözcüsü Patricia Wessels, söz konusu haberleri doğruladı.

Geri dönen Covid-19 önlemlerini protesto eden göstericilere karşı, polis ekiplerinin şehrin en ünlü caddesinde uyarı ateşi ve doğrudan ateş açtığı bildiriliyor.

Sözcü Wessells, Rotterdam sokaklarındaki çatışmalarda iki yaralının olduğunu bildiklerini söyledi ve uyarı ateşinin yaralanmalara yol açmış olabileceğini kaydetti.

Göstericilere karşı basınçlı su ve biber gazı da kullanan polis, şehirde 'acil durum' ilan etti, toplu ulaşımı durdurdu ve insanlara evlerine dönme emri verdi.

1-20211120103635.jpg

EN AZ 7 YARALI

Polis yetkilileri, gösteriler sırasında cep telefonlarıyla kayıt alanlardan ve görgü tanıklarından ellerindeki görüntüleri soruşturma için göndermelerini istedi.

Hollanda medyası, Rotterdam'ın ana alışveriş caddesindeki olaylarda en az yedi insanın yaralandığını, polisin 20 kişiyi gözaltına aldığını yazdı.

Kasım ayı başında maske ve mesafe zorunluluğu gibi koronavirüs kurallarının geri döndüğü Hollanda'da, vaka sayılarındaki üst üste rekorlarla geçen hafta yeni bir dönem başladı.

Covid-19 kartınnın kapsamı genişledi, koronavirüs aşısı olmayanların veya negatif test kanıtlamayanların bir araya gelmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

'BİR ŞİDDET ÇILGINLIĞI'

Yerel medya, Rotterdam'da bir araya gelen yüzlerce protestocunun ayrıca Noel veya yılbaşında havai fişek atılmasının yasaklanmasına da tepkili olduğunu aktarıyor.

Rotterdam belediye başkanı Ahmed Aboutaleb ise, şehri birbirine katan göstericilerin yaptıklarını 'bir şiddet çılgınlığı' olarak tanımladı ve olayları kınadı.

KARANTİNA GERİ DÖNDÜ

Batı Avrupa ülkelerinden Avusturya Cuma günü sokağa çıkma yasağı ilan etti, Almanya'da Noel döneminde koronavirüs kısıtlamalarının geri dönmesi konuşuluyor.

Koronavirüs önlemlerini yeniden devreye sokan ilk Batı Avrupa ülkesi olan Hollanda'da ise, bu hafta başından itibaren üç haftalık kısmi kapanma önlemleri uygulanıyor.

Buna göre, bar, restoran ve dükkanlar saat 20.00'da kapanıyor. Gündelik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olmayan işletmeler ise saat 18.00'de kepenk indiriyor.

Hollanda halkı evlerinde başka bir haneye mensup en fazla dört kişi ile buluşabiliyor, imkânı olanlar evden çalışıyor ve 1,5 metre mesafe kuralı da yeniden uygulanıyor.

Büyük etkinliklerin iptal edilmesi, futbol maçları gibi spor etkinliklerinin ise seyircisiz oynanması kararlaştırıldı. Ancak üç haftalık süreçte okullar açık kalacak ve sokağa çıkma yasakları da uygulanmayacak.

Hollanda'da günlük koronavirüs vakaları 25 bin sınırına dayandı. 17 buçuk milyon nüfuslu ülkede, yetişkin nüfusun yüzde 84'ünden fazlası tam doz aşılandı.

2-20211120103643.jpg

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim