• BIST 9544.18
  • Altın 4281.968
  • Dolar 39.3451
  • Euro 45.7036
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 32 °C
  • İzmir 37 °C

Erdoğan'dan CHP'ye çağrı: Bu yanlıştan dönün!

Erdoğan'dan CHP'ye çağrı: Bu yanlıştan dönün!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında hem bayramın manevi atmosferini vurguladı hem de gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan yayınlanan mesajında CHP'nin bayramlaşmama tavrını eleştirdi. CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan'a yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajla milleti selamladı ve bayramın İslam alemi ile tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Bayramın birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik bağlarını güçlendiren bir atmosfer olduğunu vurguladı.

GAZZE VE İSLAM COĞRAFYASINA DESTEK MESAJI

Mesajında, Gazze'de İsrail'in barbarlıklarına karşı direnen Filistinlilere Türkiye ve millet adına selam gönderen Erdoğan, şehitleri rahmetle andı, yaralılara acil şifalar diledi. Gazze, Sudan ve Somali başta olmak üzere gönül coğrafyasındaki istikrarsızlıkların bir an önce son bulmasını temenni etti.

SURİYE'DE KALICI HUZUR BEKLENTİSİ

Türkiye'nin Filistin'deki soykırımın durdurulması ve Rusya-Ukrayna savaşının adil barışla sonuçlanması için çaba gösterdiğini hatırlatan Erdoğan, İstanbul'daki Suriye toplantısını "tarihi bir adım" olarak nitelendirdi. Suriye'nin yeni yönetiminin mücadelesini takdir ettiklerini belirterek, "Suriye'nin kalıcı huzura ve eski ihtişamlı günlerine döneceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

EKONOMİDE İSTİKRAR VE DEPREM SONRASI YENİLENME

Küresel dalgalanmaların etkisini asgariye indirmek için ekonomi politikalarını kararlılıkla uyguladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, makroekonomik istikrar programının olumlu etkilerinin görülmeye başlandığını, enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadelenin sürdüğünü açıkladı. Deprem sonrası yapılan çalışmalara da değinen Erdoğan, "201 bin konut anahtarını teslim ettik, yılbaşına kadar toplam 453 bin konut ve işyerini depremzedelere teslim edeceğiz" dedi.

"TERÖRSÜZ TÜRKİYE" HEDEFİNDE YENİ AŞAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajındaki en dikkat çekici vurgu, terörle mücadelede son durum oldu. Ekonomi, dış politika ve güvenlik adımlarının "Terörsüz Türkiye" süreciyle sağlamlaştırıldığını belirten Erdoğan, "Örgütün kendini fesih ve silah bırakma kararı sonrası yeni bir aşamadayız. Yakın zamanda yarım asırlık bu musibetten ülkemizi hep beraber kurtaracağız" dedi. Şehitlerin ruhunu ve yakınlarını incitecek hiçbir girişime izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Erdoğan, "Terörsüz Türkiye menziline suhuletle vardığımızda daha güçlü bir geleceği kucaklayacağız" sözleriyle bu hedefe olan inancını yineledi.

CHP'NİN BAYRAMLAŞMAMA TAVRINA ELEŞTİRİ

CHP’nin bayramlaşmaması hakkında konuşan Erdoğan, "86 milyon olarak ebedi kardeşliğimizi ve iç cephemizi güçlendirdiğimiz bir dönemde ana muhalefetin kimseyle bayramlaşmayan parti haline gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü de ifade etmek isterim. Temennimiz yanlışta ısrarın bir an önce son bulması ve Türkiye'nin tüm renklerinin özellikle bayramlarda bir araya gelmeyi başarabilmesidir. Çünkü ülkemizin dört bir yanını süsleyen billboardlarda dediğimiz gibi ‘Adımız Kardeşlik, Soyadımız Türkiye'dir" dedi.

BAYRAMA İLİŞKİN DİLEK VE UYARILAR

Mesajını, Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olması dileğiyle ve tüm vatandaşların bayramını tebrik ederek bitiren Erdoğan, hacı adaylarına dualarının kabul olması temennisinde bulundu. Bayram tatili boyunca yola çıkacak vatandaşlardan trafik kurallarına titizlikle uymalarını özellikle rica etti.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YANIT GELDİ: "ERDOĞAN, CHP'DEN BAYRAMI ÇALDI"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün saat 12.00'de TELE1 ekranında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Evren Özalkuş ve Murat Taylan'ın sorularını yanıtladı.

Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin bayramlaşma kararına ilişkin sözlerine de şöyle yanıt verdi:

"Sayın Erdoğan'a şunu hatırlatayım; geçen bayramda, 31 Mart'tan sonraki nisanda bütün partilerle bayramlaşan tek parti biziz. Devamındaki bayramda da bayramlaşan biziz. MHP ve AKP DEM ile bayramlaşmazlardı. Davutoğlu'nun partisiyle, AKP, DEVA ile bayramlaşmazdı. Bu bayramda da DEM hariç bu bayramlaşmamaları sürdürüyor. Biz bütün partilerle bayramlaşabilen tek partiyiz. Bunda bir sıkıntımız yok ama şunu net söylüyorum; Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden bayramı çaldı. Ben Ekrem Başkan içerideyken, insanların çocukları ağlıyorken. Pınar Hanım'ı daha dün Düzce'ye sürmüşken, çocukları kendisinden haber alamazken, annesi ağlıyorken bayramlaşamayacağım. Ben bayramlaşıyor da Erdoğan'ın partisini ayırıyor değilim".

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İmamoğlu'nun davası ertelendi!12 Haziran 2025 Perşembe 13:00
  • AKP'li isimden canlı yayın gafı!12 Haziran 2025 Perşembe 11:15
  • 5 Fetöcü, Gürcistan'da yakalandı!12 Haziran 2025 Perşembe 10:30
  • Ferdi Zeyrek: 4000 TL'lik Röle yok!12 Haziran 2025 Perşembe 10:15
  • Mahmut Arıkan: Şimşek, Türkiye’nin ‘Musk’ıdır!11 Haziran 2025 Çarşamba 17:00
  • DEM: Öcalan, parti temsilcileriyle görüşebilir!11 Haziran 2025 Çarşamba 16:30
  • CHP’li 3 Belediye’de kritik seçim: AKP'ye geçti!11 Haziran 2025 Çarşamba 15:00
  • Orhan Miroğlu'ndan Özgür Özel'e övgü!11 Haziran 2025 Çarşamba 14:00
  • AKP bildirisi: Erdoğan suskun, Gül ne yapacak?11 Haziran 2025 Çarşamba 12:30
  • Ferdi Zeyrek soruşturması sürüyor!11 Haziran 2025 Çarşamba 11:45
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim