• BIST 10918.51
  • Altın 5748.708
  • Dolar 42.4424
  • Euro 49.4355
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara -3 °C
  • İzmir 10 °C

‘Ekrem İmamoğlu’ dosyasına ‘Valilik’ de girdi!

‘Ekrem İmamoğlu’ dosyasına ‘Valilik’ de girdi!
Etkin pişmanlıktan yararlanırken yeniden tutuklanan Müteahhit Adem Soytekin, ifadesinde, İstanbul’daki hafriyatlardan çıkan taşların 'Valilik Protokolü' adı altında firari Murat Gül İbrahimoğlu’nun yönlendirdiği alanlara döküldüğünü ve mıcır satışının bu şekilde tek elde toplandığını öne sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik soruşturmada etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren müteahhit Adem Soytekin, "beyanlarında çelişki olduğu gerekçesiyle" 30 Ekim'de yeniden tutuklandı.

"VALİLİK İLE PROTOKOL"

Soytekin, son ifadesinde, Fatih Keleş, Tuncay Yılmaz, Hüseyin Köksal, Murat Gül İbrahimoğlu ve İbrahim Bülbüllü ile Beylikdüzü Marina'da yaptığı görüşmeye yer verdi. Soytekin, bu görüşmede, Ekrem İmamoğlu’nun kasası olduğu iddia edilen firari şüpheli Murat Gül İbrahimoğlu'nun kendisine, beton üretimi, asfalt ve çevre düzenlemelerinde kullanılan mıcırı (çakıl taşı) nereden aldığını sorduğunu aktardı.

Satın aldığı firmaları Murat Gül İbrahimoğlu'na söylediğini aktaran Soytekin, Gül İbrahi̇moğlu’nun da kendisine valilik ile protokol yaptığını, bundan sonra mıcırı kendisinden alacağını söylediğini ifade etti. Soytekin, söz konusu protokol kapsamında İstanbul genelinde hafriyatlarda yüzeyin bir metre altından çıkan tüm taşların, Gül İbrahi̇moğlu’nun göstereceği alanlara döküleceğini, burada kurulacak kompresörlerle kırılarak mıcır haline getirilip satışının yapılacağını öne sürdü.

“VALİLİK KARARI VAR, MECBUR ALACAKSIN" DEDİ

Soytekin, kendisinden hem taş dökme karşılığı ücret ödeyeceğini hem de oluşacak mıcırı Gül İbrahimoğlu’ndan satın almasının istenmesinin usulsüz olduğunu söylediğini; Gül İbrahimoğlu’nun ise “valilik kararı var, mecbur alacaksın” şeklinde, şakayla karışık cevap verdiğini bildirdi. Soytekin, sonraki süreçte hafriyatla ilgili yapılan işlemler hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydetti.

"AYLIK GELİRİM 500 BİN LİRA" DEDİ, İFADESİNDE MİLYONLUK ALACAKLARINDAN BAHSETTİ

Aylık gelirinin 500 bin lira olduğunu ifade eden Soytekin, ifadesinin pek çok yerinde milyonlarca liralık daire alımlarından ve milyon dolarlık alacaklarından bahsetmesi dikkati çekti. Soytekin, ifadesinin bir yerinde, "Söylediğim üzere son hesapta yaklaşık 1 milyon 200 bin dolar alacaklıydım" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim