• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C

DSP'den Erdoğan'a destek kararı: Seçime AK Parti listelerinden katılacaklar

DSP'den Erdoğan'a destek kararı: Seçime AK Parti listelerinden katılacaklar
DSP lideri Önder Aksakal, bugün gerçekleşen AK Parti ziyaretinden saatler sonra 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

Bugün, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik önderliğindeki AK Parti heyeti, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'a bir ziyarette bulundu.

Bu görüşmeden saatler sonra ise DSP lideri Önder Aksakal, 1985 yılında eski Başbakan Bülent Ecevit tarafından kurulan DSP'nin14 Mayıs Genel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıkladı.

Önder Aksakal, aynı zamanda seçime AK Parti listelerinden gireceklerini açıklarken şu ifadeleri kullandı:

"DSP doğru ve tutarlı olan bir partidir. DSP'nin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimlerde desteklenmesi konusunda görüşümüzü paylaştık.

'DSP PARLAMENTODA OLACAK'

Biz seçimlere katılmıyoruz. DSP parlamentoda olacak. AK Parti listelerinden orada olacak."

ESKİ BAKAN VE VEKİLLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Geçtiğimiz günlerde DSP'li eski 51 bakan ve milletvekili bugün yayınladıkları bildiri ile CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıklamıştı.

Bugün gerçekleşen AK Parti'nin ziyareti sonrasında DSP'li 74 eski bakan ve milletvekili yeni bir açıklama yaparak, tekrar Kılıçdaroğlu'na destek mesajlarını ilettiler.

21. Dönem DSP Samsun Milletvekili Tarık Cengiz'in konu ile ilgili açıklamaları şu şekildeydi:

“Bugün yaşadığımız gelişmelerden dolayı açıklamamızı yenileme ihtiyacı hissettik. Daha önce 52 tane DSP eski milletvekili ve bakan arkadaşımızın yaptığı açıklamayı bugün 74 eski DSP bakan ve milletvekili arkadaşları olarak yeniden yapmak istiyoruz. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Kılıçdaroğlu’na desteğimizi bir kez daha buradan haykırıyoruz.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim